COMPRENSIÓ BÀSICA

invitació a la intercomprensió

Nov 24 2008

una mà de contes!

Acaba d’aparèixer el web una mà de contes, una iniciativa de CCRTV interactiva que recull més de 100 contes infantils i un seguit d’eines i propostes didàctiques per a desenvolupar la creativitat artística d’infants i d’adults.
La fórmula és molt senzilla: es tracta simplement d’escoltar un conte mentre veiem en la pantalla com, al ritme de la narració i d’una música composta especialment per a l’episodi, una mà va donant forma als personatges i escenes del conte. A través de diferents tallers, els usuaris podran estimular la seva imaginació dibuixant un conte, experimentant amb diferents tècniques artístiques, subtitulant-los a altres llengües; reescrivint la història o simplement fent néixer els seus personatges.

madecontes.gif

La nostra proposta particular se centra a provar de traduir a qualsevol llengua romànica qualsevol dels més de cent contes que hi trobareu. Ànims!


This entry was posted on Dilluns, 24 Novembre, 2008 at 14:01 and is filed under activitats d'aprenentatge, actualitat. You can follow any responses to this entry through the feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

51 Responses to “ una mà de contes!”

  1. Luis M Ferreira Says:

    ” O Sol e a Lua”

    Conta a história de que uma tribo na Amèrica do Norte (sioux) que se reuniam para contar as suas lendas, e que uma delas era a lenda do sol e da lua. Esta lenda contava que o sol era uma bola amarela enorme, semelhante a uma bola de fogo e a lua era pequena e branca, com um caráter variável consoante as noites, daì estes serem tao diferentes, pois o sol aquecia e iluminava tudo ao seu redor enquanto que a lua era fria e escurecia o mundo, o que nos dà a ideia que o sol e a lua sao como cao e gato, porque estavam sempre em discussao pois o sol dizia que brilhava sobre os campos e irradiava as pessoas e isso as deixavam felizes e que a lua deixava um cenario de medo, fome e assustador. Enquanto que a lua, acusava o sol da dispersão do povo, pois acusava o sol que as pessoas estavam feitas para trabalhar e que a ela as reunia todas as noites em volta da fogueira.
    No entanto e apesar de tanta discussao chegaram à conclusao que os dois eram necessàrios à vida humana, pois quando um se apaga o outro acende-se.

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.