llegim plegats?

lloc de trobada d'amants de mots

jul. 27 2009

identitat per composició o per successió?

Posted in General |

Acaba de fer-se públic (i nosaltres el republiquem aquí sota) el resultat del projecte “Mil cares d’una ciutat”. L’objectiu és definir una metròpolis a través d’una successió de mil cares que l’habiten: mil rostres componen el paisatge humà. Tot veient el vídeo, una de les associacions conscients ens ha dut al recent rostre de la UAB, elaborat a través d’una fusió de cent cares que també l’habiten: la identitat composta. I ja no ens hem pogut escapar del dilema, és clar.
Com ho veieu, amants de mots: què defineix millor una (qualsevol) identitat: una successió o bé una composició? Fernando António Nogueira Pessoa qui és: Pessoa o la successió dels seus heterònims (de Chevalier de Pas a Ricardo Reis)?


This entry was posted on Dilluns, 27 juliol, 2009 at 15:06 and is filed under General. You can follow any responses to this entry through the feed. Both comments and pings are currently closed.

48 Responses to “ identitat per composició o per successió?”

  1. Virgínia Says:

    Què defineix millor una identitat? Una successió de composicions!

    Pessoa és la successió, la superposició i la translació de Pessoa, dels seus heterònims, semiheterònims i del que calgui. La seva identitat estava marcada per la dispersió del jo (jo sóc molts “jos”). Amb tot, cal entrar en el seu joc: O poeta é um fingidor.