Dades 2020, un any atípic on la Cita Prèvia ha adquirit una dimensió imprescindible en molts àmbits

Aquest any tan convuls ha sigut una prova de foc pel servei. en els mesos previs a la Pandèmia ja portàvem una projecció de reserves gestionades que ens portava a superar les 100.000 anuals però el canvi d’escenari ha disparat aquestes xifres.

Tot i la menor atenció de cara al públic que s’ha pogut oferir per les circumstàncies sanitàries, aquesta ha hagut de fer servir un sistema de cita prèvia per poder garantir la seguretat tant dels usuaris com dels prestadors dels diferents serveis. I, com a conseqüència, molts han mirat cap a nosaltres per cobrir aquesta necessitat urgent i hem rebut un allau de noves incorporacions de Serveis i hem ampliat el ventall d’àmbits en el que està present l’aplicatiu.

A banda, també s’ha utilitzat per gestionar l’accés als recursos del CV durant els exàmens, per evitar que al ser tots online col·lapsessin la plataforma. Aquesta nova utilització ha estat molt positiva quant a resultat i, en termes de reserves, ha compensat també sobradament la disminució d’atenció obligada en altres serveis.

Per tot això en conjunt, totes les xifres creixen molt:

A nivell de Serveis que van servir Cita Prèvia, hem incrementat en quasi un 50% només en aquest curs els que ja teníem.

I les reserves gestionades en aquest període no només han superat les 100.000… sinó que s’han anat per sobre de les 600.000 (!).

Cal destacar també que paral·lelament a aquestes tasques, també s’ha treballat molt en la documentació d’ús de l’aplicatiu i que ara disposem d’un curs complert online en vídeo accessible via el CV que substitueix i millora les sessions formatives que fèiem fins ara com a part del procés de posada en marxa.

Per tot això, ha sigut un període dur quant a la feina que hem hagut de fer i les condicions i urgència de tot. Però la conclusió és que gràcies a aquest esforç hem pogut donar una solució ràpida, que ja estava provada i amb temps de desplegaments molt ràpids a unes necessitats que en molts casos ens han sorprès a tots. I amb una solució pròpia, que també té un valor afegit.

Centres i escoles on com a mínim un servei fa servir Cita Prèvia: 24 (+7)

Nombre de serveis que fan servir Cita Prèvia: 42 (+13)

Bases  de dades gestionades: 86 (+26)

Total de reserves realitzades: 621729 (+538100)

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Ja tenim dades del 2018

Ja disposem de les dades del servei per aquest nou any. En aquesta ocasió, tot i que tenim 3 peticions de nous centres pendents, el fet d’haver dut a terme una migració de tot l’entorn ens ha obligat a posposar la seva posada en marxa. Per tant, el nombre de centres i serveis es manté estable.

No així el de subserveis (indicat pel nombre de base de dades) que s’incrementa de nou fins arribar als 60.

Tot i així, veiem un altre any un augment molt significatiu en el nombre de reserves, en un 12,6%. Ens hem quedat a menys de 3000 reserves d’arribar a les 100.000!!

Cal destacar que encara que hem afegit 6 subserveis, bona part d’aquest increment correspon a augment d’ús dels serveis ja existents, el que mostra que els usuaris cada cop ho fan servir més i que els centres van ampliant la seva oferta de tiquets.

Nota: Aquest any no disposem de dades sobre el tràfic degut a la migració del servei, que no ens permet accedir a les dades del primer periode de l’any sobre aquest apartat.

Centres i escoles on com a mínim un servei fa servir Cita Prèvia: 17 (=)

Nombre de serveis que fan servir Cita Prèvia: 29 (=)

Bases  de dades gestionades: 60 (+6)

Total de reserves realitzades: 97326 (+10901)

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Continua la corba ascendent en l’ús de Cita Prèvia

Ja tenim les dades de l’any 2017 i es confirma que tot i ser un servei ja força consolidat, continua el creixement amb nous serveis i l’adopció per part de nous usuaris. 

Com a fets més destacables cal mencionar el fet d’haver ampliat el nombre de centres que compten amb el servei amb 3 nous centres i haver augmentat el nombre de reserves gestionades en un 15% respecte l’any anterior. I tot i així, gràcies a les millores realitzades, aconseguint una reducció del tràfic total generat d’un 1%. 
A continuació podeu veure les xifres més rellevants:

Dades Any 2017:

Centres i escoles on com a mínim un servei fa servir Cita Prèvia: 17 (+3)

Nombre de serveis que fan servir Cita Prèvia: 29 (+5)

Bases  de dades gestionades: 54 (+7)

Total de reserves realitzades: 86425 (+11511)

Tràfic generat: 23,158 Gb (-0,234Gb)

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Creixement del servei

Ja portem gairebé 4 anys des de que es va iniciar el projecte de Cita Prèvia, i tot i que encara hi ha millores per aplicar, amb les dades actuals podem veure que el Servei gaudeix de bona salut i que la seva evolució és constant.

Des de l’any 2014 l’ús de la cita prèvia ha crescut considerablement.  L’aplicació ja es fa servir pràcticament a tots els centres del campus de Bellaterra i al campus de Sabadell. El nombre de serveis que fan servir la cita prèvia ha augmentat més enllà de les gestions acadèmiques (coordinacions d’intercanvis, departaments, etc.). Les reserves realitzades s’han duplicat: durant el 2016 s’han realitzat 75914. Això, si ho dividim pel nombre de serveis i pel nombre de dies útils dona una mitjana de més de 21 Cites per servei al dia… No està gens malament! El tràfic generat per l’aplicació també ha crescut i és tres vegades el de l’any 2014. De fet, els tres primers mesos de 2017, el tràfic està sent el doble que el de l’any passat, el que fa preveure que aquesta tendència continuï.

A continuació podeu veure les xifres principals.

Dades Any 2016:

Centres i escoles on com a mínim un servei fa servir Cita Prèvia: 14

Nombre de serveis que fan servir Cita Prèvia: 24

 Bases  de dades gestionades: 47

 Total de reserves realitzades: 75914

 Tràfic generat: 23,59 Gb 

 

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Cartera 2016: Aprovada la realització de les evolucions prioritzades a la comissió d’usuaris

Benvolguts,

Tenim el plaer d’informar-vos que el nou projecte que vam introduir a la cartera de projectes 2016 per tal de que ens autoritzessin a assignar recursos per la realització de les millores que vam recollir entre tots a la comissió d’usuaris ha estat prioritzat com a prioritat 1, el que significa que es pot portar a terme. Podeu veure aquesta informació a l’enllaç de la cartera d’enguany aquí  (El codi del nostre projecte és el 16099)

A partir de la setmana que ve començarem a treballar en el calendari del desenvolupament i us anirem informant un cop tinguem un primer esborrany de les dates.

El llistat de millores a desenvolupar és el que vam prioritzar a la comissió i per tant es faran sempre que sigui possible en l’ordre que les vam col·locar donat que les vam prioritzar entre tots de més interesants a menys. Quan acabem de concretar el volum d’hores que se’ns assigna mirarem de confirmar fins a quina de les propostes podrem arribar. Us poso a continuació el llistat complert de les millores que es van demanar en aquest projecte:

1. Blocs solapats (un de general i un altre específic)
2. Poder eliminar els tiquets per franges (p. ex. eliminar els tiquets de 15:00 a 17:00)
3. Limitar una cita per tràmit al mateix alumne
4. Possibilitat d’establir diferents temps per diferents tràmits
5. Aplicació automàtica dels canvis de plantilla per no haver d’esborrar i tornar a generar els tiquets
6. Històric d’alumne (no presentats, etc.)
7. Netejar els no presentats del matí abans de començar el torn de tarda
8. Usabilitat de la web d’alumne (+ timeout)
9. Actualització/Refresc del llistat de cites
10. Que la selecció de passar registres quedi predefinida (ara s’ha de seleccionar cada vegada)
11. Mail resum de cites (també si no hi ha cap)
12. Canvi d’aspecte de la web de torn (més institucional)
13. Si no hi han tiquets disponibles, que no deixi seleccionar assumpte
14. Llistat de cites perquè els alumnes no hagin d’eliminar-les individualment per mail

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Ja tenim data per la comissió d’usuaris!

Benvolguts, com ja us havíem anunciat, en breus teníem l’intenció de convocar la comissió d’usuaris del servei de cita previa. Doncs bé, ja tenim data: El dia 23 de Juny de 12:30 a 14:00 a la Sala de Juntes de la Facultat d’Economia i Empresa (B3/0005). Us adjuntem en enllaç al MAPA de la facultat perque us sigui més fàcil trobar-ho.

Recordeu que tots teniu veu i en formeu part d’aquesta comissió ja sigui en persona o vía UN representant de cada servei (en el cas dels serveis de diverses persones). Pot ser qualsevol usuari de l’aplicatiu, la idea és que sigui algú que el faci servir el més sovint possible perque allà entre d’altres coses decidirem quines noves funcionalitats es voldria demanar per implementar en el futur i la priorització de les mateixes. Per tant és important la presència de representació del major nombre de serveis possible.

Si teniu alguna proposta que encara no ens heu fet arribar, ja esteu trigant a enviar-la al correu del servei o a la llista de distribució per tal que l’incloguem al llistat que es debatrà a la comissió! :)

També us avançarem les darreres novetats que tenim disponibles i que en breus us anunciarem de forma oficial perque pogueu utilitzar.

Si us plau, tal i com us hem demanat al correu que heu rebut a la llista de distribució, envieu confirmació d’assistencia dient quina persona anirà del vostre servei al correu electrònic de cita previa (cita.previa@uab.cat).

Equip de Cita Prèvia.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Algunes dades sobre el servei

El servei continua el seu desplegament, i com que moltes vegades és difícil tenir una visió més enllà del propi àmbit i de l’ús que cadascú en fem, us facilitem un resum de dades perquè sigui mes fàcil fer-nos tots plegats una idea de conjunt de l’evolució que estem tenint i perquè prenguem conciencia que “no ens trobem tan sols” ;).

Dades Any 2014:

gentes

 

Centres i escoles on com a mínim un servei fa servir Cita Prèvia: 12

 

database

 

Bases  de dades gestionades: 33

117016-matte-blue-and-white-square-icon-business-notepad

 

Total de reserves realitzades: 43.076

 

flechas

 

Tràfic generat: 8,46Gb 

 

 

Tenint en compte que el primer trimestre del 2015 el tràfic ha triplicat les dades del mateix periode a 2014, es previsible un augment de les reserves per aquest any…

Gràcies a tots per ajudar-nos a crèixer amb les vostres propostes!

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Novetats

Els que van començar i/o van realitzar la formació en les primeres edicions potser no han vist que hem anat incorporant algunes funcionalitat addicionals, com ara:

– Possibilitat d’establir restriccions/excepcions de sol·licitud de cita des de determinats ordinadors o grups d’ordinadors.

– Visualització accessible des de dispositiu mòbils de l’aplicatiu de sol·licitud de cita prèvia pels usuaris.

– Historial de confirmació i anul·lació de cites i estadístiques per client.

– S’ha afegit un QR a la web de gestió que enllaça a la web de cita prèvia.

 

Darrerament hem incorporat les següents funcionalitats a l’aplicatiu:

– Possibilitat de traducció als mateixos idiomes de la interfície dels assumptes/gestions. Fins ara, els assumptes només podien ser-hi en català encara que l’usuari escollís un idioma diferent. Ara es poden introduir els textos en els diferents idiomes, i en cas de no ser introduïts apareixeran en català.

– Possibilitat de tenir caixa d’observacions a qualsevol assumpte.

També gràcies a la Gestió Acadèmica de Traducció i Interpretació i un docent de la facultat s’ha fet la traducció a l’anglès. Aquest canvi ja ha estat aplicat a totes les instàncies.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Comissió d’usuaris cita prèvia

Com ja us vàrem comentar a les xerrades introductòries i a la formació, l’esperit del servei de cita prèvia és que tothom tingui veu a les funcionalitats de l’aplicatiu, i per això tenim la figura de la Comissió d’usuaris de cita prèvia. Volem un aplicatiu consensuat i útil per tothom, i ara que ja hi ha un bon grup de serveis que l’utilitzen pensem que és el moment de constituir la Comissió. La primera trobada d’aquesta serà en breu, ens posarem en contacte amb els responsables dels serveis per tal de concretar dates i assistents.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Benvinguda

Benvinguts/des,

Aquesta web pretén ser un repositori de les novetats i informació destacades del servei de cita prèvia de la UAB. Periòdicament es publicaran les noves funcionalitats, canvis recollits a l’aplicatiu, evolució d’incidències que puguin sorgir, avisos, etc. Però no patiu, no caldrà que la mireu diàriament, qui estigui subscrit a la llista de distribució rebrà un butlletí resum.

Publicat dins de General | Deixa un comentari