La Comissió de Pressupostos del PE ha aprovat que Espanya rebi 2,05 milions d’euros per a la reintegració laboral de 500 treballadors d’empreses navals a Galícia acomiadats.

Les autoritats nacionals van demanar ajuda de Fons d’Adaptació a la Globalització, després de l’acomiadament de 960 treballadors de 38 petites i mitjanes empreses de el sector de la construcció naval a Galícia entre maig de 2019 i febrer de 2020. Es preveu que participin al voltant de 500 treballadors en les mesures de suport cofinançades pel Fons.

Propers passos

L’ajuda ha de ser encara recolzada pel ple del PE i pel Consell. La votació a l’hemicicle està prevista durant la sessió del 19-23 d’octubre.

Antecedents

El Fons d’Adaptació a la Globalització es va crear per assistir als treballadors acomiadats com a conseqüència de grans canvis en el comerç global o a sacsejades econòmiques o financeres inesperades. Des del seu establiment el 2007, el Fons ha rebut 161 sol·licituds. Ajudes per 636 milions d’euros han ajudat a 151.000 treballadors i a 4.429 joves que no treballen ni estudien.

Més informació