Després d’un gran incendi, que va destruir el camp de refugiats de Moria a l’illa grega de Lesbos, Grècia ha demanat més ajuda a través del Mecanisme de Protecció Civil de la UE.

En una resposta immediata, Dinamarca, Àustria, Finlàndia, Suècia i Alemanya han ofert centenars de tendes de campanya, mantes, kits d’hivernació i sacs de dormir.

El nou suport s’afegeix a l’assistència enviada per Polònia, Àustria, Txèquia, Dinamarca, Països Baixos i França des de l’abril, que inclou unitats d’habitatge, sacs de dormir, matalassos, mantes, llençols, articles de tocador, quatre contenidors mèdics i una estació mèdica.

A més, en resposta a una sol·licitud prèvia d’assistència de la UE a principis de març, 17 estats membres i participants van oferir més de 90.000 articles a Grècia mitjançant el mecanisme.

A banda d’això, Brussel·les ha finançat el viatge en ferri de Lesbos a territori continental de 1.600 persones afectades pels incendis. També ha assumit la despesa dels trasllats dels 400 menors sense acompanyar els deu Estats membre que s’han compromès a acollir-los.

Més informació