Terrassa ha estat oficialment nomenada com a Ciutat Europea de l’Esport 2021 per l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport (ACES Europe).

ACES Europe ha destacat que, en la decisió, s’ha tingut en compte que Terrassa és un bon exemple de l’esport per a tothom com a instrument de salut, integració, educació i respecte que són, precisament, els principals objectius de l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport; alhora que ha destacat la política esportiva municipal a nivell d’equipaments, programes i activitats.

Així, el Comitè avaluador d’ACES Europe ha valorat, per tal d’atorgar aquest reconeixement, les infraestructures, instal·lacions o activitats esportives que es duen a terme a la ciutat, així com altres aspectes relacionats com la facilitat d’accés per ala pràctica esportiva, els clubs i associacions esportives, o les iniciatives per a la promoció de la salut i la integració social a través de l’esport.

La proposta per impulsar la candidatura de Terrassa com a Ciutat Europea de l’Esport 2021 va ser aprovada en Junta de Portaveus el passat 29 de juny de 2017. Des d’aquell moment, els serveis municipals d’Esports i de Relacions Europees i Internacionals, han treballat en la preparació de la candidatura que ha estat reconeguda per ACES Europe.

El reconeixement de Ciutat Europea de l’Esport, el concedeix des de l’any 2001 l’Associació de Capitals i Ciutats Europees de l’Esport, una entitat sense ànim de lucre amb seu a Brussel·les, que cada any assigna els reconeixements de Capital Europea, Comunitat i Ciutat de l’Esport.

Amb aquest nomenament com a Ciutat Europea de l’Esport, Terrassa tindrà l’oportunitat d’acollir i organitzar un ampli ventall d’activitats lligades a la pràctica esportiva, així com establir vincles i projectes esportius compartits amb altres municipis europeus membres de la xarxa.

ACES Europe atorga el reconeixement com a ciutat europea de l’esport a ciutats d’entre 25.000 i 500.000 habitants, i té una vigència d’un any.

Més informació