La Comissió Europea ha aprovat la modificació d’altres nou programes operatius de la política de cohesió a Espanya, per un valor total d’1 200 milions EUR amb càrrec a Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) per suavitzar l’impacte del brot de coronavirus.

Aquest enfocament integral de la recuperació reassignarà fons per reforçar la capacitat de resposta de el sistema sanitari espanyol amb llits hospitalaris addicionals i mitjançant l’adquisició de material farmacèutic i de laboratori, així com d’equips mèdics i de protecció. A més, el suport a les pimes contribuirà a impulsar el sector econòmic. Finalment, els fons de la UE es reorientaran cap al desenvolupament de les TIC en els sectors de l’educació i la formació.

Després del ‘Principat d’Astúries i el País Basc, Catalunya i Comunitat Foral de Navarra, Extremadura i la Rioja, altres nou regions espanyoles es beneficien ara de la flexibilitat de la IIRC (Andalusia, Illes Balears, Canàries, Cantàbria, Castella-la Manxa, Castella i Lleó, Galícia, Comunitat de Madrid i Comunitat Valenciana). S’estan analitzant altres modificacions dels programes operatius de FEDER (Aragó, Ciutat de Ceuta, Ciutat de Melilla, Regió de Múrcia i Plurirregional d’Espanya) i s’adoptaran pròximament. Aquí es pot obtenir una llista completa de les regions espanyoles que s’han beneficiat de mesures de flexibilitat similars.

Més informació