El Consell ha decidit imposar mesures restrictives contra sis persones i tres entitats responsables de diversos atacs informàtics o implicades en ells.

Es tracta d’una resposta a, entre d’altres, l’intent de ciberatac contra l’OPAQ (Organització per a la Prohibició de les Armes Químiques) i els coneguts públicament com «WannaCry», «NotPetya» i «Operation Cloud Hopper».

Entre les sancions imposades figuren la prohibició de viatjar i la immobilització de béns. A més, les persones i entitats de la UE tenen prohibit posar fons a disposició d’aquelles que figurin a la llista.

Les sancions són una de les opcions que ofereix el conjunt d’instruments de ciberdiplomàcia de la UE per impedir, dissuadir i respondre a les activitats informàtiques malintencionades dirigides contra la UE o els seus estats membres, i és la primera vegada que la UE ha utilitzat aquest instrument . El marc jurídic per a l’adopció de mesures restrictives específiques en resposta als atacs informàtics es va adoptar el maig de 2019 i es va renovar recentment.


Fonts UE:

Altres fonts: