El Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) organitza a títol excepcional el Premi Solidaritat Civil, un guardó al voltant de el tema «La societat civil contra la COVID-19», que enguany substituirà l’emblemàtic Premi Societat Civil que concedeix cada any.

El Premi Solidaritat Civil homenatjarà aquelles iniciatives creatives i eficaces de particulars, organitzacions de la societat civil i empreses privades que hagin contribuït de manera destacada a fer front a l’emergència de la COVID-19 i al les seves greus i múltiples conseqüències, reforçant així la solidaritat europea i ajudant a crear una identitat europea basada en els valors comuns de la UE.

Amb aquest premi, el CESE pretén donar a conèixer millor aquestes iniciatives, conscienciar sobre el seu impacte i retre així tribut a totes aquelles persones que han lluitat contra el coronavirus fent gala de valor, compromís, solidaritat i un increïble sentit de la responsabilitat.

Es concediran fins vint-i-nou premis, amb una dotació de 10.000 € cadascun, a iniciatives empreses en el territori de la UE o el Regne Unit. S’atorgaran set premis a projectes realitzats als Estats membres, un a una iniciativa del Regne Unit i un últim a un projecte d’enfocament transfronterer o europeu.

Totes les iniciatives, incloses les presentades per empreses que persegueixin l’obtenció de beneficis, han de mancar estrictament d’ànim de lucre i no poden beneficiar-se en més d’un 50% de finançament públic.

Aquestes iniciatives han d’estar directament relacionades amb la COVID-19 i destinar de manera específica a lluitar contra el virus o a afrontar les seves conseqüències, i totes elles han d’haver finalitzat o estar actualment en curs. També podran presentar-se aquells projectes que s’hagin posat en marxa abans del brot de la pandèmia i hagin estat adaptats per donar una resposta ràpida als nous desafiaments.

El termini de presentació de candidatures finalitzarà el 30 de setembre de 2020 a les 12.00 hores. La cerimònia de lliurament de premis tindrà lloc el gener de 2021, durant el ple del CESE, a Brussel·les.

Més informació

Dades de contacte