Notícies

La dona de la muntanya” guanya el Premi LUX 2018 del Parlament Europeu Dirigida per l’islandès Benedikt Erlingsson, és una pel·lícula política, una saga feminista i una faula, sobre una professora de música que porta una doble vida com apassionada activista sobre el medi ambient. Les seves conviccions polítiques trontollen després que la seva sol·licitud per adoptar a un nen sigui finalment acceptada.
+inf: Entrevista al director ; elPeriódico

Guanyadors dels Music Moves Europe Awards Bishop Briggs (UK) and Lxandra (FI) [Pop], Pale Waves (UK) and Pip Blom (NL) [Rock], Smerz (NO) Stelartronic (AT) [Electronic], Rosalía (ES) and Aya Nakamura (FR) [RnB/Urban], Blackwave. (BE), Reykjavíkurdætur (IS) [Hip Hop/Rap], Avec (AT) and Albin Lee Meldau (SE) [Singer-songwriter]
+inf: Ara ; CE Barcelona

Nou motor de cerca per descobrir tots els festivals d’art a 45 països d’Europa (festivalfinder.eu)

Guanyadors de l’European Union Prize for Literature. Els lectors van seleccionar “Jasmine and death” de Jelena Lengold (Sèrbia), com a guanyadora del premi públic. El jurat va seleccionar el treball “A Voice” d’Ioana Pârvulescu (Romania) com a guanyador del premi professional. (Europa Creativa)

El renéixer de La Valletta, Capital Europea de la Cultura 2018 (Euronews)

Creada la primera xarxa europea de Fires de Patrimoni Cultural (HERIFAIR)  (eldiario.es)

Sant Sebastià s’integra en la xarxa europea de capitals culturals europees. La nova xarxa es reunirà bianualment en alguna de les ciutats que han estat o seran Capital Europea de la Cultura (La Vanguardia)

Finançament

Europa Creativa: Suport al desenvolupament de continguts audiovisual de paquets de projectes

Europa Creativa: Subvencions per al desenvolupament de videojocs europeus

La nova convocatòria de projectes de cooperació europea d’Europa Creativa presenta dues noves prioritats D’una banda el foment del diàleg intercultural i la integració de persones migrants i refugiades, i de l’altra, sensibilitzar sobre la història i els valors comuns europeus i reforçar el sentiment de pertinença a un patrimoni cultural i espai europeu comú. (CE)

Destaquem

Rutes culturals (Consell d’Europa)