S’acaba de publicar a Coursera el MOOC ‘Unión Europea: Historia, Instituciones y Políticas’, dirigit per la Càtedra Jean Monnet EUPOL i realitzat en col·laboració amb el CDE i l’Escola de Postgrau de la UAB, amb el suport del Programa Erasmus+.

Es tracta d’un projecte ambiciós que analitza pràcticament tots els àmbits d’actuació de la UE i que combina estils acadèmics i divulgatius, amb l’objectiu d’arribar al màxim de públic possible.

Aquesta aventura ha estat possible gràcies a la participació de docents de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia, la Facultat de Dret i la Facultat d’Economia i Empresa de la UAB, així com de les institucions europees amb representació a Barcelona.

A continuació, l’enllaç al curs:
https://www.coursera.org/learn/ue-historia-instituciones-politicas

I al vídeo promocional que hem preparat:
https://youtu.be/SnTonWSwuS8

Què és un MOOC?

Els MOOC (Massive Online Open Courses) són cursos en línia, gratuïts, sense límit de places i al que es pot apuntar qualsevol. Només comporta despesa si l’estudiant vol obtenir el diploma. En aquest sentit, els membres (i ex membres) de la UAB poden obtenir el diploma gratuïtament accedint al curs a partir d’aquesta pàgina (aquí s’explica).

La UAB es va incorporar el 2013 a aquesta nova forma d’aprenentatge. Va ser la primera universitat pública espanyola que va entrar en la plataforma Coursera, on es troben referents mundials com Stanford, Princeton, Caltech o Yale. Amb els anys, la UAB ha esdevingut un referent a nivell espanyol i europeu en el món dels MOOC.