El 29 de setembre, UAB Casa Convalescència va acollir l’acte de presentació de quatre nous volums de la col·lecció de llibres 50 Anys d’Experiències UAB, que ha editat el Servei de Publicacions de la UAB.

Un dels llibres va ser Los estudios europeos en la UAB. Balance de cuarenta años de experiencias. Una reflexión propositiva i la seva presentació va anar a càrrec de la Dra. Blanca Vilà Costa, la seva autora principal.

La Dra. Vilà va assegurar que “la UAB sempre ha donat suport a les bones idees”, cosa que va facilitar la implantació dels estudis europeus a partir de “plataformes interdisciplinàries” que apleguen especialistes de diferents disciplines i centres.

Vilà també va evocar la creació del Centre de Documentació Europea i de l’Institut d’Estudis Europeus, i va destacar la fita d’esdevenir vicerectora d’Afers Europeus a l’equip del rector Ramon Pascual, “una experiències potser única a l’Estat”. Va dissertar també sobre el “procés d’europeïtzació” de les universitats, en el qual, la UAB “ha aconseguit ser una universitat europea”.

En aquest vídeo trobareu la presentació (1:06:07)