Enguany el Dia d’Europa coincideix amb el 70 aniversari de la Declaraci贸 Schuman, que es com s’anomena el discurs pronunciat, a Par铆s el 1950, pel ministre franc猫s d’Afers Exteriors, Robert Schuman, on va exposar la seva idea d’una nova forma de cooperaci贸 pol铆tica que fes impensable un conflicte b猫l路lic entre les nacions europees.

Aquesta idea era la d’una instituci贸 europea que mancomunara i gestion茅s la producci贸 de carb贸 i acer. Just un any despr茅s es va signar el Tractat de Par铆s, pel qual es va crear la Comunitat Europea del Carb贸 i de l’Acer (CECA). La proposta de Schuman es considera el comen莽ament del que 茅s avui la Uni贸 Europea.

Per commemorar aquesta efem猫ride i retre tribut a aquest “pare” fundador de la UE, hem fet, en col路laboraci贸 amb la C脿tedra Jean Monnet EUPOL, un recopilatori fotogr脿fic al voltant de la figura de Robert Schuman.

70th Anniversary of the Declaration of May 9th, 1950.
Tribute to Robert Schuman by the EUPOL Jean Monnet Chair and the EDC