Enguany el Dia d’Europa coincideix amb el 70 aniversari de la Declaració Schuman, que es com s’anomena el discurs pronunciat, a París el 1950, pel ministre francès d’Afers Exteriors, Robert Schuman, on va exposar la seva idea d’una nova forma de cooperació política que fes impensable un conflicte bèl·lic entre les nacions europees.

Aquesta idea era la d’una institució europea que mancomunara i gestionés la producció de carbó i acer. Just un any després es va signar el Tractat de París, pel qual es va crear la Comunitat Europea del Carbó i de l’Acer (CECA). La proposta de Schuman es considera el començament del que és avui la Unió Europea.

Per commemorar aquesta efemèride i retre tribut a aquest “pare” fundador de la UE, hem fet, en col·laboració amb la Càtedra Jean Monnet EUPOL, un recopilatori fotogràfic al voltant de la figura de Robert Schuman.

70th Anniversary of the Declaration of May 9th, 1950.
Tribute to Robert Schuman by the EUPOL Jean Monnet Chair and the EDC