La Secretaria d’Afers Exteriors i de la Unió Europea ha elaborat el Manual de pràctiques a les institucions europees i a altres actors internacionals, pensat per a les persones que vulguin adquirir experiència en l’àmbit internacional. Aquest manual recull una multitud d’institucions, òrgans i agències de diferents àmbits que ofereixen estades de pràctiques, bona part enfocades al jovent universitari. Es facilita així l’accés a períodes formatius que permetin descobrir el funcionament de les institucions i, alhora, adquirir experiència professional.

Aquí trobareu informació detallada sobre cadascuna de les estades formatives: institució i lloc de formació, tipologia de les pràctiques, principals requisits, remuneració, durada de l’estada, enllaços d’interès, període d’inscripció, etc.

En la majoria de casos, cal tenir en compte que les convocatòries es duen a terme amb molta antelació respecte a l’inici de les pràctiques, per la qual cosa és recomanable no esperar fins al darrer moment.

Enllaç al “Manual de pràctiques a les institucions europees i a altres actors internacionals”.