CCOO: Blog del personal docent i investigador

CCOO-PDI

des. 12 2016

CCOO convoca movilizaciones contra el sistema de acreditación para el acceso a los cuerpos docentes universitarios y contra los criterios de acreditación impuestos por ANECA

La Federación de Enseñanza de CCOO ha acordado poner en marcha una campaña de movilizaciones para mostrar, nuevamente, nuestro rechazo al nuevo sistema de acreditación para el acceso a los cuerpos de funcionarios docentes universitarios (programa ACADEMIA) y nuestra oposición a los nuevos criterios de acreditación impuestos por ANECA que han endurecido los niveles previos de exigencia para obtener la acreditación a profesor titular y catedrático de universidad de forma injusta, desproporcionada y nada realista. Read more »


No hi ha comentaris

des. 12 2016

CCOO convoca movilizaciones contra el sistema de acreditación para el acceso a los cuerpos docentes universitarios

La nueva mecánica incorpora más discrecionalidad y opacidad que la anterior, lo que provocará una reducción del número de candidatos acreditados y mayor inseguridad jurídica.

9 de diciembre de 2016

La Federación de Enseñanza de CCOO pondrá en marcha una campaña de movilizaciones para mostrar su rechazo al nuevo sistema de acreditación para el acceso a la docencia universitaria del personal funcionario (programa ACADEMIA), así como para exigir la modificación de los criterios de acreditación impuestos por la ANECA, que han endurecido los niveles previos de exigencia para obtener la acreditación a profesor/a titular y catedrático/a de universidad de forma injusta, desproporcionada y nada realista. Read more »


No hi ha comentaris

abr. 01 2016

Reunió de l’Espai de Diàleg i Negociació (31 de març 2016)

La Generalitat  obre la porta a les nostres demandes, però sense compromisos concrets

Companyes i companys,

Ahir, 31 de març es va produir la primera reunió de l’Espai de Diàleg i Negociació, que reuneix a la Secretaria d’Universitats i Recerca (SUR) amb CCOO i UGT, després del nomenament del nou govern de la Generalitat.

Per part de CCOO vam centrar les nostres demandes en la necessitat d’aconseguir una plantilla estructurada, estable i amb el reconeixement que es mereix, tant el PAS com el PDI. En els últims anys la imposició d’una taxa de reposició ultrarestrictiva per part dels governs del PP i les retallades pressupostàries dels governs de la Generalitat han situat a les universitats públiques en una situació insostenible.

Us fem un breu resum dels diferents aspectes tractats: Read more »


No hi ha comentaris

febr. 22 2016

Acord de la Mesa de la Funció Pública

La Mesa de Funció pública ha acordat retornar els dies d’assumptes propis i addicionals de vacances per antiguitat i la convocatòria d’una nova reunió de la Mesa (el dia 7 de març), per acordar els terminis del retorn efectiu de la paga de 2012 i establir un calendari per a tractar la recuperació de la resta de drets, així com mesures per millorar les condicions de treball i l’ocupació

CCOO demanarem avui mateix la convocatòria immediata de la Mesa d’Universitats per tal d’acordar un calendari de negociació dels drets arrabassats i la restitució immediata del dies addicionals de vacances per antiguitat.

 

Secció sindical de CCOO a la UAB


No hi ha comentaris

febr. 22 2016

La Mesa de Funció pública acorda retornar els dies d’assumptes propis i addicionals de vacances per antiguitat i establir un calendari de negociacions:

Cal una Mesa d’Universitats urgent !

Companyes i companys:

El 2012 ens van arrabassar drets laborals i socials importants aconseguits al llarg d’anys negociació i lluita. Des d’aleshores, CCOO i la resta de sindicats no hem deixat de reivindicar la recuperació d’aquest drets. Hem fet propostes, negociacions, mobilitzacions. També hem engegat iniciatives institucionals: denúncies a la Sindicatura de Greuges, reunions amb els grups parlamentaris per aconseguir un posicionament favorable a que els treballadors i treballadores de l’àmbit de la Generalitat no fóssim discriminats respecte als de la resta de les Administracions de Catalunya.

Read more »


No hi ha comentaris

jul. 29 2015

Promoció del professorat amb acreditació a CU

Posted in CCOO, Promoció laboral per 1001191 |

Per la present, CCOO-Universitats de Catalunya dóna suport a la Coordinadora de Professorat amb acreditació de Catedràtic d’Universitat, i fa seves les següents reivindicacions:

  1. Que es considerin les places de CU com a places de promoció i, que, per tant, no estiguin afectades per la limitació que imposa la taxa de reposició (ja sigui del 50% o de qualsevol altre percentatge que pugui preveure’s en el futur).

2. Que s’assumeixi un acord entre el Govern Central i les CCAA per tal que aquestes autoritzin de forma immediata, un cop comunicades i aprovades per les Universitats del seu àmbit territorial, la convocatòria de places de CU amb la finalitat d’agilitzar el procés d’adjudicació de les places. Aquí reivindiquem també que es posi fi i s’acabi amb la prohibició tàcita per part de la Generalitat de Catalunya de treure places de titular d’universitat.

  1. Com alternativa al punt 2, s’exigirà la conversió automàtica del professorat amb acreditació a CU a la figura de catedràtics o catedràtiques de ple dret, tal i com s’ha fet en altres ocasions a través d’una norma amb rang de llei.

Ja des de les primeres propostes d’Estatut del PDI, i actualment a les diferents meses sectorials, CCOO-Universitat ha reivindicat i reivindica la necessitat de definir la carrera acadèmica del PDI. Carrera que cal que s’estableixi de forma clara i coneguda per tots els treballadors i treballadores. Les vies d’entrada, consolidació i promoció tant horitzontal (dins d’un mateix cos) com vertical (entre cossos diferents) no poden ser inexistents ni un misteri.

Davant dels pressuposts 2016, estem també treballant des de l’Àrea Pública de CCOO per tal que des de la Secretaria d’Estat d’Administracions Públiques s’abordi el tema de la interpretació de la promoció interna del PDI funcionari i la taxa de reposició (veure nota de premsa adjunta).

Aprofitem per desitjar-vos unes bones vacances d’estiu.

Ben cordialment,

CCOO-Universitats


No hi ha comentaris

abr. 29 2015

CCOO: Manifgestacions del 1r de maig

Posted in CCOO per 1001191 |

29 d’abril, 18 hores, Plaça de l’Ajuntament de Sabadell
i 1r de maig, 11,30 hores, Ronda Sant Pere de Barcelona

Hem de portar totes aquestes reivindicacions al carrer.
Per manifestar el nostre rebuig i reivindicar els nostres drets: PARTICIPA, FES-NE DIFUSIÓ, VINE!


No hi ha comentaris

març 23 2015

Espai de Diàleg i Negociació: 17/03/2015

Posted in CCOO, Generalitat per 1001191 |

Espai de Diàleg i Negociació: 17/03/2015

CCOO aconsegueix garantir la presencia dels representants dels treballadors en el procés de debat del 3+2 a Catalunya

El passat 17 de març va tenir lloc una reunió del “Espai de Diàleg i Negociació”, que reuneix a la Secretaria d’Universitats i Recerca i els sindicats més representatius (CCOO i UGT) d’aquest àmbit.

CCOO havíem demanat aquesta sessió per parlar específicament del Decret de 3+2 perquè creiem que afectarà de manera clara tant a la universitat entesa com a servei públic, com a les condicions de treball del PAS i el PDI.

Read more »


No hi ha comentaris

març 20 2015

CONVOCATÒRIA A DELEGATS I DELEGADES DE CCOO UNIVERSITATS

Posted in CCOO, Generalitat, Govern central per 1001191 |

DIA 24 a les 11 hores:

 Manifestació de delegats i delegades de CCOO d’universitats des de Via Laietana,2 (seu de la SUR) i cap a plaça Universitat

Com et vam informar en un correu anterior, el dia 24 convoquem a delegats i delegades de CCOO de les universitats catalanes per manifestar-nos contra els continuats atacs a la Universitat Pública, el darrer, que no últim, la manera en que s’ha aprovat el Decret del 3+2.

Aquesta manifestació és de la màxima prioritat sindical per a universitats, per la qual cosa cal que, en la mesura que et sigui possible, comptem amb la teva assistència.  A la UAB, ens trobarem a les 9:45 a la estació dels FGC del campus

Read more »


No hi ha comentaris

març 11 2015

Negociació d’un pla de Jubilació Incentivada per al Personal Docent Investigador Funcionari

Posted in CCOO, Generalitat per 1001191 |

Dijous vinent hi ha prevista la primera reunió de treball de la comissió encarregada d’elaborar un Pla de Jubilació Incentivada per al Personal Docent Investigador Funcionari (PDIF) de les 7 universitats públiques catalanes. Pensem que ara és un bon moment per fer-vos arribar unes quantes reflexions del perquè de la necessitat d’aquest pla.
Read more »


No hi ha comentaris

Next »