Setmana de la mobilitat sostenible i segura 2017

SetmanaMobilitat2014

Del 23 al 27 d’octubre la UAB celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, amb l’objectiu de conscienciar la comunitat universitària sobre els avantatges de la mobilitat sostenible. Per aquest motiu proposa tot un seguit d’activitats durant tota la setmana.

La spin-off de la UAB MassFactory presentarà una nova aplicació mòbil que mostra la millor ruta per a accedir al campus en qualsevol dels mitjans de transport disponibles.

Del 23 al 27 d’octubre la UAB celebra la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, amb l’objectiu de conscienciar la comunitat universitària sobre els avantatges de la mobilitat sostenible i segura (caminar, anar en bicicleta, fer servir transport col·lectiu i cotxe amb alta ocupació), per aquest motiu s’han organitzat tot un seguit d’activitats que es duran a terme durant tota la setmana. El personal d’administració i serveis podrà compensar-se les hores d’algunes d’aquestes activitats.

Durant tota la setmana es podrà visitar l’exposició “El Pla de Mobilitat de  la UAB”, l’eina de planificació que ha permès millorar molts aspectes del Campus relacionats amb la mobilitat de les persones. L’exposició es podrà visitar al Rectorat, Plaça Cívica, i facultats de Ciències de la Comunicació, de Filosofia i Lletres i de Psicologia. Entre tots els visitants es sortejarà una bicicleta plegable.

També es faran tallers de conducció eficient, de seguretat amb moto i bicicleta, un concurs de fotografia, una gimcana de la mobilitat i la presentació de la nova app desenvolupada per l’spin off de la UAB MassFactory, que permet conèixer la millor ruta per a accedir al campus en qualsevol dels mitjans de transport disponibles.

Dia de la bicicleta

Les activitats es concentraran el dimart, 31 d’octubre (enlloc del 26 d’octubre, com estava previst en un principi), per celebrar el Dia de la Bicicleta, on tota la comunitat universitària hi podrà participar des de les 10 h fins a les 14 h, en diferents activitats que tindran lloc a la Plaça Cívica. Les persones assistents podran provar els diferents tipus de vehicles elèctrics que s’hi exposaran.

El servei BiciUAB es traslladarà a la Plaça Cívica durant tot el matí, on oferirà el servei gratuït de revisió de bicicletes i assessorament per a mantenir la bicicleta en bon estat (només caldrà pagar l’import de les peces que calgui renovar).

A la Plaça del Coneixement, de les 10 h a les 14 h, hi haurà un simulador de bolcada en automòbil, amb l’objectiu de sensibilitzar a les persones conductores de la importància que té l’ergonomia al volant, així com la conducció segura per tal d’evitar una bolcada amb el vehicle.

Programació de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura