Salut laboral

Salut també a la feina

En el marc del Programa UAB Campus Saludable, es desenvolupa un Pla de salut laboral (PSL), que té l’objectiu de fomentar la seguretat i la salut de tot el personal de la UAB, així com d’estendre la cultura preventiva i un estil de vida saludable a tots els membres de la comunitat universitària.

Els objectius del PSL s’inspiren en els de l‘Estratègia Catalana de Seguretat i Salut Laboral 2009/2012 de la Generalitat de Catalunya i la seva estructuració, en el model AENOR per empreses saludables, on es perfilen quatre àmbits d’interès concrets: l’entorn físic, l’entorn psicosocial, els recursos per la salut i la participació social.

q1Atès el caràcter integral i transversal del Programa UAB Campus Saludable, el PSL queda abastament correlacionat amb les diverses línies estratègiques del Programa i al seu torn incorpora estratègies essencials, com el vessant formatiu, que es consideren bàsiques per dur-lo a terme.

Per tradició i per voluntat de futur, el PSL va més enllà de la pura aplicació normativa de la prevenció als empleats i resulta una plataforma en la qual es visualitzen els recursos i es fomenten els hàbits per al bé de la salut i del benestar de totes les persones que treballen a la UAB.

Salut per a la comunitat universitària:

El Servei Assistencial de Salut (SAS),  ofereix  prestacions sanitàries a tota la comunitat universitària. És un servei de suport a la comunitat universitària on s’organitzen i es posen a l’abast de la comunitat universitària les actuacions preventives, de promoció de la salut, assistencials i de recerca en l’àmbit de la salut.

La Fundació Autònoma  Solidària (FAS) fomenta entre els estudiants universitaris la promoció de la salut des d’una educació crítica que els permeti decidir la manera de cuidar-se. Es sensibilitza, informa i orienta sobre la sexualitat, el VIH i la sida i altres infeccions de transmissió sexual, els riscos del consum de drogues, l’alimentació saludable i altres temes relacionats amb la salut en general. 

El Programa de Salut  de la (FAS) informa i assessora sobre drogodependències a tota la comunitat universitària. A través d’El Xiringu, un espai de consulta confidencial, anònim i gratuït, pots plantejar les teves qüestions, sense por a ser jutjat, i t’informaran perquè puguis prendre la decisió més adequada. Així mateix, realitza campanyes de sensibilització sobre els riscos del consum de drogues i promou la conscienciació sobre la problemàtica que comporten.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.