ACTIVA’T i MOU-TE a l’estudi i a la feina:

bis rectLa proposta contempla un pack de 10 sesions de tast –petites dosis d’exercici físic- a realitzar en una setmana de dilluns a divendres  i presentades en blocs de dues sessions de 15’ per dia i en les que els participants i assistiran dins l’horari laboral i d’estudi a escollir segons interès personal de cadascuna de les temàtiques.

Graella Activitats

  dilluns dimarts dimecres dijous divendres
  Respira Activa’t a la feina Tonifica Higiene de la postura Greixar les articulacions
  El Sòl pèlvic Cremagreixos Exercici en parella Automassatge Relaxem les espatlles

 

Contingut de les activitats

Respira: Coneix les diferents respiracions i quina es la més adient per cada situació. Coneix la mobilitat de la caixa toràcica i l’important paper del diagfragma en una respiració més profitosa. Una bona oxigenació del cervell i teixits corporals ens fan gaudir d’un millor estar en cada moment. Respira fons i comença a fer salut!

El sòl Pèlvic: Aprèn que és, quines son les seves funciones i sobre tot, per què es important treballar-lo. A través de diferents exercicis aprendràs a enfortir aquesta musculatura tan important que tot i que no ho sabem està implicada a molts dels moviments de la nostra vida diària.

Activa’t a la feina: Assegut/da, dret, caminant, treballant…, revisa que la teva positura sigui d’una mínima càrrega per la teva columna vertebral i a partir d’aquí… mou les articulacions lliures, activa la musculatura postural, fes pujar els batecs del teu cor i allibera la tensió que perceps. A la feina mou-te!

Cremagreixos: Et proposem una petita rutina que podràs fer sense material i que et servirà per millorar la teva condició física i a perdre greix.

Tonifica: Farem una proposta d’exercicis fàcils de fer en espais laborals que si no tens massa vergonya, pots fer davant dels companys de feina i sense suar. De fet, et proposem pocs exercicis i en petites dosis per obtenir uns grans beneficis. Anima’t a provar-ho

Exercici en parella: Si et resulta molt avorrit fer exercicis sol/sola, et fem una proposta d’exercicis de lo més divertit amb els que podràs gaudir de la companyia d’amics, companys de feina, parella… Diverteix-te fen activitat física!

Higiene de la postura: Saps com aixecar una càrrega del terra? Cóm agafar o deixar un objecte en alçada? Cóm estar assegut/da, caminant, quiet dempeus, arrossegar, traccionar…? En cap d’aquestes situacions la columna ha de suportar més càrrega de la necessària. Cercar l’equilibri de forces i tensions que actuen en l’esquena, assolir una posició que ens ho faciliti i fer treballar més les cames, que és on hi tenim els músculs amb més capacitat de generar força, són els punts clau.
Posa’t ferm/a!

Automassatges: L’ automassatge esta indicat per eliminar les tensions acumulades del dia a dia. És un massatge senzill, amb el que només necessitem una pilota mida de tennis  i les pròpies mans. El centrarem en les zones on es localitzen la majoria de les tensions degudes a l’estrès, males posicions, emocions etc. Per exemple el clatell, els trapecis, la zona anterior del coll… Ummmhhh, relaxa’t!

Greixar  les articulacions: Mobilitzar les articulacions en tota l’amplitud possible, permet mantenir-les lubrificades i millorar la nostra aptitud d’activitat. Intentarem fer un repàs general de totes elles en un ordre fàcil de recordar. Mou-te i belluga’t de tant en tant!

Relaxem les espatlles: En qualsevol activitat que fem, la musculatura que hi participa ho ha de fer en la mesura de tensió justa i necessària. Hi ha molts motius i molt diversos pels que la zona d’espatlles i cervicals pateixen un excés de tensió. Ser-ne conscients és un primer pas per millorar-ho i relaxar aquesta zona. Farem una proposta d’exercicis que es poden fer per millorar la condició de la musculatura de tota aquesta zona. Pren-te un descans: estira’t i relaxa’t!!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.