La Setmana de la Mobilitat

IMG_SMSS_català(6,03x4,52)72La Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura és una campanya de conscienciació dirigida a sensibilitzar a la comunitat universitària dels avantatges econòmics, ambientals i socials de la utilització del transport col·lectiu, de la bicicleta o del caminar en els nostres desplaçaments quotidians.


Es celebra cada any al campus de la UAB, entre finals d’octubre i principis de novembre. Es tracta d’un esdeveniment que s’emmarca en la convocatòria de la Comissió Institucional Europea, i és un element clau de la línia estratègica 7 de “Conscienciació de la Comunitat Universitària” del Pla de Mobilitat de la Universitat.

setmana de la mobilitat

La mobilitat sostenible és el model de mobilitat que permet desplaçar-se amb els mínims impactes ambientals i territorials. Per tant, és aquell en el que els mitjans que menys energia consumeixen i menys emissions produeixen, per quilòmetre recorregut i viatger transportat, tenen més protagonisme (anar a peu, en bicicleta, en transport col·lectiu i el cotxe compartit).

impacte_mobilitat_1

Escollint aquests modes de transport més sostenibles, en comptes de fer ús del vehicle privat, els ciutadans poden influir de forma positiva en la seva salut i benestar, millorant, a més, el medi ambient i la qualitat de vida de les ciutats, per a ajudar als demés a viure millor.

El model de mobilitat actual és insostenible perquè es basa fonamentalment en el transport motoritzat, concretament en el vehicle privat. 

Les derivades negatives d’aquest model actual són:

Fotos_didelabici_web2013 (1)Medi Ambient: Elevat consum d’energia i d’emissions de gasos contaminants a l’atmosfera.
Salut: Sorgiment de malalties relacionades amb la contaminació atmosfèrica.
Seguretat: Elevada accidentalitat.
Igualtat social: Existència d’exclusió social de certs col·lectius que no poden gaudir de la mobilitat en transport privat. Són persones que no disposen de carnet de conduir, de vehicle o dels recursos econòmics suficients per adquirir aquest mitjà de transport (dones, joves, gent gran i immigrants).

El Dia de la BiciCartellDiaBici_SeccióSMSS (6,24x11,82)72

En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, la UAB celebra el Dia de la Bici. Jornada que consisteix en l’organització d’una sèrie d’activitats de promoció de la bicicleta i altres mitjans de transport  sostenibles. Se celebra durant el matí, del dia en què s’estableix, a la Plaça Cívica, punt neuràlgic del campus UAB.

L’objectiu de la jornada és donar informació més detallada sobre els objectius de la campanya: avantatges de la bicicleta i d’altres mitjans sostenibles, donar a conèixer les entitats participants i informar de qualsevol aspecte de la mobilitat i transport als usuaris, entre d’altres.

De la darrera celebració de la jornada (Dia de la Bici 2013) destaquem:

L’exposició i prova de bicis elèctriques i convencionals.practica_mobilitat
L’exposició i prova de cotxes elèctrics.
Inspecció Tècnica de bicis (ITB) gratuïta.
Mostra de l’aplicació per a mòbil “Play to Ride”.
Exposició “Mou-te amb el Planeta”.
Concurs de fotografia.

Plà de la mobilitat

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.