El programa de la Setmana saludable i sostenible UAB 2016

uab-saludableSETMANA SALUDABLE I SOSTENIBLE. Abril 2016

La Setmana Saludable i Sostenible a la UAB enguany es celebrarà del 4 al 8 d’abril. Durant tot el més es duran a terme activitats amb la mateixa temàtica. Consolida la celebració d’unes jornades pensades per a promocionar activitats entre la comunitat universitària que afavoreixin l’adquisició d’hàbits saludables i sostenibles.

El foment d’entorns i d’hàbits per un estil de vida saludable i sostenible es l’eix vertebrador dels diferents projectes i activitats de les diferents unitats, serveis i entitats que formen part del projecte “UAB campus Saludable i Sostenible”.

Celebrar els dies mundials de l’Activitat Física i de la Salut aprofitant aquest esdeveniment es una oportunitat de crear sinèrgies entre els organismes de salut pública, les institucions comunitàries i les Universitats.

Potenciar la UAB com un agent promotor de la salut i la sostenibilitat a la comunitat universitària i a la societat, i donar a conèixer les activitats, accions i projectes que proposa és un dels objectius essencials de la “VII Setmana Saludable i Sostenible a la UAB”.

PROGRAMA

Activitats setmana prèvia, del dimarts 29 al divendres 1 d’abril

++ Campanya: Exposició itinerant UAB Campus SiS: pòsters del campus Saludable i Sostenible: campanya divulgativa de les accions i activitats que es duen a terme durant tot l’any en el campus. Exposicions simultànies amb aquest recorregut: dimarts 30-31-1-4 Campus de Sabadell+ Facultat Veterinària+ Rectorat; dimarts 5 a la Facultat de Ciències de l’Educació + Facultat de Lletres+ Facultat de Traducció i Interpretació.

++ Partit de bàsquet en cadira de rodes: GLOBAL BÀSKET UAB- UNES FCB dissabte 20:00.h al Poliesportiu Nord de Sabadell c/Ronda de Collsacabra 4. Entrada gratuïta.

Activitats durant la setmana, del dilluns 4 al divendres 8 d’abril:

Dilluns 4

++ Portes obertes al Servei d’Activitat Física durant l’horari especial –de dilluns a dijous, de 7.30h a 16h, divendres, de 7.30h a 22h, dissabte de 8:00h a 20:00 h i diumenge de 9:00h a 14:00h..

&& + ACTIVITAT FORMATIVA: Activa’t i mou-te a la feina al Campus de Sabadell: tast “d’hàbits saludables” de baixa intensitat i curta durada. De dilluns a divendres de 12:15 a 12:30 i de 12:30 a 12:45 h. Indret: pista de bàsquet/ hall. Cal inscripció prèvia.

++ Plats mediterranis al campus: els centres de restauració Lletres i Psicologia, Ciències  Biociències, Medicina, Socials, Veterinària, Rectorat  i el de la Plaça Cívica oferiran una mostra de plats de diferents països de la mediterrània.

 & + ACTIVITAT FORMATIVA:  “Música , cervell, ment i individu ”; per en Antoni Bulbena; dilluns 4 de 12:30 a 14:00 h. a l’Aula Magna de la Facultat de Psicologia.

+  ACTIVITAT FORMATIVA: “Saps què fem els Equips de Primers Auxilis (EPA). Et fem una demostració!! ”; Demostració pràctica dels EPA a la Facultat de Veterinària per tal de donar a conèixer la seva funció en el protocol d’emergències mèdiques. Espai i horari a confirmar properament.

 & + ACTIVITAT FORMATIVA: “Taller de relaxació” per en Ramon Lozano, dilluns 4 i dimecres 6 de  14 a 15:15 h a la a la Sala 1 Gris facultat de Ciències de l’Educació. Gimnàs.  INSCRIPCIÓ TANCADA.

& + XERRADA: “Cuina amb tupper ” per en Jean Claude Aranega; dilluns 4 d’abril de 16:15 h a 18:15 h a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències..

++ Entrenament inclusiu de bàsquet en cadira de rodes: dilluns de 20:30 a 22:00 h al Poliesportiu Nord de Sabadell adreça c/Ronda de Collsacabra 4.. Cal inscripció prèvia

 Dimarts 5

++ Campanya: Exposició itinerant UAB Campus SiS: dimarts 5 a l’11 Facultat de Ciències de l’Educació + Facultat de Lletres+ Facultat de Traducció i Interpretació; del 12 al 18  Facultat de Ciències, Facultat d’Enginyeria i Facultat de Medicina.

& + ACTIVITAT FORMATIVA: “Taller. Com funciona el cervell”, per na Roser Nadal, Silvia Fuentes i Isabel Portell; dimarts 5  de 11 a 14h a la Sala de juntes de la Facultat d’Economia i Empresa.

+ ACTIVITAT FORMATIVA: “Saps què fem els Equips de Primers Auxilis (EPA). Et fem una demostració!! ”; Demostració pràctica dels EPA a la Facultat de Ciències i Biociències  per tal de donar a conèixer la seva funció en el protocol d’emergències mèdiques. Espai i horari a confirmar properament.

 & +ACTIVITAT FORMATIVA:“La restricció calòrica millora la memòria durant l’envelliment” per na Margarita Martí;  dimarts 5 de 12:30 a 14:00 h.a la Sala d’actes de l’Àgora. ANUL·LADA

& + XERRADA: “Mindfulness: un entrenament per conrear una ment sana, bella ètica i feliç” per en Andrés Martin Asuero; dimarts 5 de 13:00h a 14.00 h a l’Auditori de la Facultat de Lletres.

& + ACTIVITAT FORMATIVA:“Taller de risoteràpia 1” per en Toni Fontcuberta; dimarts 5 de 13:30 a 14:30 h. Indret: poliesportiu del SAF.

& + ACTIVITAT FORMATIVA:“Esforç Visual: Taller de relaxació de la vista 2”;  A càrrec de Maria Bermúdez. Adreçat a tots aquells que fan us intensiu de microscopis i de PVD (pantalles de visualització de dades) Indret: CC de la Comunicació, I1/004 de 11:30 a 14:00.

 

 Dimecres 6

+ ACTIVITAT FORMATIVA:“Saps què fem els Equips de Primers Auxilis (EPA). Et fem una demostració!! ”; Demostració pràctica dels EPA a la Facultat de Ciències de la Comunicació per tal de donar a conèixer la seva funció en el protocol d’emergències mèdiques. Espai i horari a confirmar properament.

& + XERRADA: “El cervell dinàmic corre per canviar el cervell” per en David Costa; com l’activitat física modifica les capacitats cognitives ( memòria, atenció…) i executives; a les 12h a la Sala d’Actes de l’Àgora.

& + ACTIVITAT FORMATIVA: “Taller de risoteràpia 2” per en Toni Fontcuberta; dimecres 6 de 13:30 a 14:30 h. Indret: poliesportiu del SAF.

& + ACTIVITAT FORMATIVA: “Taller de cuina mediterrània” per en Jean Claude Aranega, dimecres 6, de 15 a 19 h a la sala de demostracions de cuina. Edifici blanc de la Vila Universitària.

 & + ACTIVITAT FORMATIVA: “Taller: “Deixar de fumar amb èxit” per en Antoni Baena; dimecres 6 d’abril de 13:30 a 15:00h a la sala de Graus de la Facultat de Ciències.

++ACTIVITAT : Taller d’Ultimate, dimecres de 12 a 13:00 h a la plaça Acadèmica (als peus del Rectorat):  esport d’equip practicat amb frisbee. Organitzat per Alumni UAB amb la col·laboració d’Esperit Vallès.

& + ACTIVITAT FORMATIVA:“Esforç Visual: Taller de relaxació de la vista 2”;  A càrrec de Maria Bermúdez. Adreçat a tots aquells que fan us intensiu de microscopis i de PVD (pantalles de visualització de dades) Indret: CC de la Comunicació, I1/004 de 11:30 a 14:00.

++ACTIVITAT : “Bubble football”: dimecres de 13:00 a 15:00 h ; a la gespa enfront del SAF.

Activitats del dijous 7 d’abril:  DIADA DEL CAMPUS SIS

++ 7.30 h–16 h: Portes obertes al Servei d’Activitat Física.

& + h  ACTIVITAT FORMATIVA:  “NANOTECNOLOGIA i desenvolupament responsable: Donuts, mitjons i altres espècies nanotunejades” amb Asunción Galera, Investigadora CERpIE BarcelonaTech, Universitat Politècnica de Catalunya; PhD, Universitat Politècnica de Catalunya, Actualment al Dep d’Organització d’Empresas de la ETSEIB-UPC. Investigadora en nanotecnologia i Seguretat Laboral i Salut. Dijous 7 d’abril de 11:30 a 13:30  a la C5/1068 Sala de Graus II de Ciències i Biociències.

 & + 10:30 a 15h  Revisa’t la vista i la dieta a la Unitat Mòbil de Salut: Egarsat Societat de Prevenció instal·larà una unitat mòbil de Salut a l’eix central on infermeres del Servei Assistencial de Salut faran proves visuals, tonometria, test d’Ishihara i donaran consells dietètics per a una alimentació equilibrada i saludable.

10 a 17:00 h : Food trucks saludables i sostenibles a l’eix central, entre la plaça cívica i el pont de l’Edifici B.

& + ACTIVITAT FORMATIVA:“Formació en l’ús d’extintors”; EPIS . Adreçat als Equips de primera Intervenció en cas d’emergència (EPI )i altres col·lectius que ho puguin necessitar . A concretar en breu ponent, horari i indret.

&+11 a 13:00h XERRADA: “Encantat de conèixer-me: breu introducció a l’autoconeixement mitjançant l’eneagrama” per en Borja Vilaseca; dijous  7 a la sala d’actes del Rectorat.

 & + 13 a 18:00h ACTIVITAT :“Torneig de pàdel” al SAF: dijous 7; es facilitarà el préstec de raquetes i pilotes.

& + 14:30 a 16:00h ACTIVITAT : “MasterClass de CyclingSAF ”per en Jacobo Yeste i Agustí Serra:  CANVI D’INDRET:  al SAF,

12 a 15 h: Fira Campus SiS a la plaça Cívica; punt d’informació de 10 a 15 h:

Activitats:

10 a 14 h  Prova ràpida del VIH: cal inscripció prèvia (93 581 34 55).

10 a 15h  Vine a donar sang: Un autobús del Banc de sang s’instal·larà a l’eix central per fer recollida de donacions de sang.

  11 a 14h  Aprenem a fer massatge cardíac i la tècnica de la reanimació cardiopulmonar. Experts de la Creu Roja de Cerdanyola – Ripollet – Montcada ens ensenyaran els procediments i les tècniques, a més d’informar-nos sobre les accions de voluntariat a les que podem participar a la carpa SAS. Activitat sense inscripció prèvia.

13 a 15 h  Gimcana sobre alimentació i estils de vida saludable: a la carpa de la FAS.

 12 a 15 h  Taller de castells a càrrec dels Ganàpies.

 13:45 a 14:30 h  Taller de swing.

 12 a 15 h Taller de tècniques de rugby a càrrec dels Centaures.

 12 a 15 h  Exposició Pla Mobilitat a la carpa de Mobilitat.

12 h a 14:00 h   Bàsquet inclusiu 4×4 amb Global Esports UAB.

12 h a 14:00 h  Com vas? Espais de diàleg informals sobre la salut mental, pensades per aconseguir de forma festiva i espontània conversar sobre salut mental i generar espais de diàleg horitzontal i en primera persona.

13.20 h: Benvinguda a càrrec del vicerector de Relacions Institucionals i Territori,

Dr Manel Sabés Xamaní.

Performance Alumni: una abraçada saludable, sostenible i solidària.

& ++13.30 h:  Inici de la cursa popular saludable de 5,5 km, amb el recorregut similar a la caminada.

& ++13.35 h: Inici de la caminada saludable, “Prats, pastures i camps de conreu del campus de Bellaterra”, de 5,5 km. La ruta permetrà conèixer la gestió que es fa en aquests espais.

 Divendres 8

+ h  ACTIVITAT FORMATIVA: “Saps què fem els Equips de Primers Auxilis (EPA). Et fem una demostració!! ”; Demostració pràctica dels EPA a la Facultat de Ciències Socials per tal de donar a conèixer la seva funció en el protocol d’emergències mèdiques. Espai i horari a confirmar properament.

& + ACTIVITAT FORMATIVA: “Al·lèrgens en els aliments i el seu etiquetatge” per na M.Manuela Hernàndez  divendres 8 de 12  a 14:00 h.a l’Aula 4 de la Facultat de Veterinària.

Activitats després de la setmana

Concurs d’estalvi energètic de la Vila Universitària

 ++ ACTIVITAT: “Dinar contra el malbaratament alimentari”: dimarts 12 de 13 a 15 h a la plaça cívica.

& ++ ACTIVITAT: “Caminada sis a Sabadell: del campus de Sabadell al Parc Taulí i parc fluvial del riu Ripoll” dimarts 12 a les 13:30 h, de  4,9 km.

&& + ACTIVITAT FORMATIVA: Activa’t i mou-te a la feina a la Facultat de Medicina: tast “d’hàbits saludables” de baixa intensitat i curta durada.

&& + ACTIVITAT FORMATIVA: Activa’t i mou-te a la feina al Rectorat: tast “d’hàbits saludables” de baixa intensitat i curta durada.

&& + ACTIVITAT FORMATIVA: Activa’t i mou-te a la feina a Ciències  tast “d’hàbits saludables” de baixa intensitat i curta durada.

&& + ACTIVITAT FORMATIVA: Activa’t i mou-te a la feina a Lletres tast “d’hàbits saludables” de baixa intensitat i curta durada.

&& + ACTIVITAT FORMATIVA: Activa’t i mou-te a la feina a Traducció i Interpretació  i CCEE;  tast “d’hàbits saludables” de baixa intensitat i curta durada.

+++ Campanya: Exposició itinerant UAB Campus SiS: pòsters del campus Saludable i Sostenible: campanya divulgativa de les accions i activitats que es duen a terme durant tot l’any en el campus: 12 al 18 d’abril Ciències i Biociències+Enginyeria+Medicina. Del 19 al 25 d’abril e Econòmiques+Socials+Comunicació.

Atenció a la inscripció a les activitats:

+  Activitats amb inscripció prèvia  i places limitades començaran el 15 de març i finalitzaran quan s’esgotin les  places assignades.

++ Activitats sense inscripció prèvia i sense limitació d’aforament restaran obertes fins el 5 d’abril..

& Les activitats marcades amb aquest símbol requereixen inscripció prèvia i el termini per inscriure’s finalitzarà el  29 de març a les 10 h . El Personal d’Administració i Serveis  (PAS) les pot  compensar  i reconèixer com a  formació formalitzant la inscripció prèvia i amb la signatura de les llistes d’assistència ).

&& Les activitats marcades amb aquest símbol, el vostre administrador de centre us informarà en quan s’obrin inscripcions. El Personal d’Administració i Serveis  (PAS) les pot  compensar  i reconèixer com a  formació formalitzant la inscripció prèvia i amb la signatura de les llistes d’assistència ).

Recordar que les hores de voluntariat per PAS són compensades.

Formulari d’inscripcions a les activitats: inscripcions

Formulari d’inscripcions al voluntariat

Programa en pdf

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.