La UAB i el Club Global Basket promouran l’accés a la universitat d’esportistes amb discapacitat

global

El rector Ferran Sancho i el president del Club Esportiu Global Basket, Oscar Trigo, han signat un conveni per promoure activitats esportives i de sensibilització per un estil de vida integrador, saludable i sostenible, i pel qual s’afavorirà els esportistes discapacitats l’accés als estudis superiors amb igualtat d’oportunitats.

 Es treballarà per a que els estudiants discapacitats (física, intel·lectual i sensorial) puguin accedir als estudis superiors amb igualtat d’oportunitats i que tinguin accés a la formació i a la recerca. La UAB oferirà assessorament (atenció pedagògica, adaptacions d’exàmens, orientació per a la inserció laboral) i suport per a la mobilitat així com tecnologies per a fer possible el seguiment de les classes.

El Club durà el logotip de la UAB a la seva samarreta i obrirà les seves portes a estudiants amb discapacitat de la UAB que vulguin entrar al món de l’esport adaptat. L’acord també fomentarà la socialització i la mobilitat d’aquests estudiants en altres entorns.

Ambdues institucions tenen objectius comuns en àrees esportives i solidàries, respectuoses amb la diversitat i amb la igualtat d’oportunitats per a la integració de discapacitats a una vida acadèmica, esportiva i social plena. L’acte ha comptat també amb la presència, entre altres, de Glòria Rubio, regidora d’ Esports i de Participació de l’Ajuntament de Sabadell i de José Luis Martínez Donoso, director General de la Fundación ONCE, amb la qual el Club Global Basket ha signat, en el mateix acte, un altre conveni de col·laboració.

A l’acte també s’ha anunciat un futur acord entre la Fundació ONCE i la UAB per a, entre altres aspectes, fomentar la inserció laborals dels graduats amb discapacitat.

El Club Global Basket Vallès és un club de bàsquet de recent creació però amb una llarga tradició, vinculat al club de Sabadell Sant Nicolau, presidit i entrenat per Oscar Trigo, exseleccionador espanyol de bàsquet en cadira de rodes, que vol mantenir el valor social i integrador de l’esport respecte als discapacitats físics. UAB, pionera en donar servei d’atenció a la discapacitat

Conveni UAB - Global Basquet 02La UAB és també sensible a les necessitats educatives dels estudiants amb discapacitat i de la seva integració a la Universitat. Va ser pionera en el món universitari en posar en marxa el programa PIUNE, un servei d’atenció a la discapacitat que gestiona les adaptacions necessàries per garantir la igualtat d’oportunitats davant l’estudi universitari. Aquest programa, gestionat per la Fundació Autònoma Solidària (FAS), treballa per garantir que totes les persones, al marge de les característiques psíquiques o físiques, puguin accedir als estudis superiors amb igualtat d’oportunitats i gaudir d’una vida acadèmica i social plena i autònoma. El curs passat, el PIUNE va atendre de manera continuada, presencial i en coordinació amb el professorat de la UAB, un total de 166 estudiants. La UAB compta també des d’aquest estiu amb una associació que agrupa aquests estudiants, anomenada “Resilients”.

Des del curs 2005-2006 els estudiants que estan en possessió del Certificat de Discapacitat, expedit o validat per l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials tenen matrícula gratuïta per als estudis de Llicenciatura, Grau i Màster Oficial en base a la legislació autonòmica actual.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.