Educació emocional i comportament saludable

Screenshot 2015-09-21 10.02.03

Les emocions són impulsos que experimentem tots,  poc o
molt provocades per una situació o un pensament i,
serveixen per ajudarnos a donar una resposta correcta
en aquest instant. Per exemple, ens allunyem d’algú o
rebutgem alguna cosa si ens produeix por o aversió.

Els experts coincideixen que hi han cinc emocions bàsiques comunes a totes les cultures: POR, SORPRESA, AVERSIÓ, IRA, ALEGRIA i TRISTESA.

Aquestes emocions són innates i s’expressen a través de
gestos, accions o paraules. La manera de manegarles
depèn en gran manera de l’educació emocional rebuda
durant la infància i la joventut.

Aquest tipus d’educació ha adquirit una gran rellevància en els darrers anys, fet que determinarà en bona part el comportament futur de la societat.

Refusar les pròpies emocions, no assumir-les com una cosa natural, o no voler expressar-les, pot conduïr als joves a intentar controlar-les mitjançant conductes de risc com el consum del tabac, alcohol o altres drogues.

Emocions com l’ira i la tristesa solen comportar un major risc de conductes desadaptades o delictives quan no es resolen de manera correcta.

No es pot estriar si volem tenir una emoció o altre, ni escollir quina d’elles. El que si que es pot assolir, es la capacitat d’adonar-se de quina es l’emoció que passa en cada moment i aprofitar aquest instant per decidir quina es la millor forma d’actuar.

L’educació emocional ens pot ajudar a prevenir conductes d’alt risc per la salut, a decidir si debem ser o no ser emetents enfront un estímul,a estriar com actuar quan aparegui l’emoció i a ser més sensibles enfront a les emocions dels demés.

Missatge mensual de l’AECC. Més informació.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.