Reunió de treball de l’àmbit B30: 62 propostes sostenibles i segures

b30

El Vicerector Dr Manel Sabés  participa representant a la UAB a l’executiva de l’Àmbit B30, presidida per l’alcalde de Mollet, Josep Monràs,  amb el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila.

 

En aquesta trobada la Comissió va presentar un informe d’actuacions en infraestructures i mobilitat a l’entorn de la B30. En total es proposen 62 actuacions prioritàries per a millorar la connectivitat del territori i facilitar les relacions tranversals. La proposta ha estat consensuada per les 53 organitzacions que formen l’associació, és a dir, els ajuntaments, centres tecnològics i de recerca, universitats, organitzacions empresarials i sindicals que aposten per treballar conjuntament per guanyar més competitivitat, no només pel corredor de la B30 sinó també per a tot Catalunya, l’Estat i el Sud d’Europa.

La reunió d’ahir es va celebrar a la Conselleria de Territori i Sostenibilitat i va permetre analitzar conjuntament la situació de l’àmbit territorial de la B30 i el posicionament de la Conselleria respecte els projectes plantejats.

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, va reconèixer la importància del corredor de la B30 i va destacar algunes obres en curs com, per exemple, el metro del Vallès. D’altra banda, el conseller també ha assegurat que continuarà realitzant accions de govern amb el Ministeri de Foment perquè és l’administració que té competència directe de un ampli ventall de les actuacions proposades en aquest informe. Finalment,  va destacar el Pla director urbanístic del Parc Alba com un element estratègic i motor en un futur immediat del desenvolupament econòmic i d’atracció d’empreses dins del territori B30.

La trobada va comptar també amb l’assistència de Mercè Conesa, alcaldessa de Sant Cugat del Vallès; Carme Carmona, alcaldessa de Cerdanyola;  Isabel García, alcaldessa de Santa Perpètua de Mogoda;   Anton Mª Brunet i Ramon Alberich president i vicepresident de la Cambra de Comerç de Sabadell;  Manel Sabés, vicerector de la UAB;  Xavier López, director d’Ascamm i representant dels centres de recerca i parcs tecnològics. Va acompanyar al Conseller el secretari d’Infraestructures i Mobilitat de la Generalitat de Catalunya, Ricard Font i el director general d’Infraestructures i Mobilitat Terrestre,  Xavier Flores.

62 propostes per a una B30 més sostenible i segura

Les propostes, a nivell general, pretenen definir actuacions que fomenten la transversalitat, la connectivitat i la capacitat, analitzant totes les actuacions a partir d’elements com la viabilitat tècnica, el grau de maduresa de l’obra, el cost econòmic de l’actuació, la magnitud del benefici que aporta així com l’àmbit territorial beneficiat.

Així, aquestes actuacions proposades es divideixen en cincs línies d’actuació: la millora del transport de mercaderies, amb una aposta pel Corredor Mediterrani; la millora de la capacitat i la transversalitat de la xarxa de transport públic, amb un increment de freqüències i capacitat de les línies R8 i R4, el desdoblament de l’R3 o la construcció de 4 intercanviadors, entre d’altres; completar la connectivitat amb les infraestructures d’alta capacitat (alta velocitat i autopistes); defensar el funcionament integrat de l’àmbit B30 com a zona única apostant per un model transversal davant del model radial actual amb una proposta, per exemple, de revisió de les corones tarifàries de transport metropolità i descongestionar la xarxa viària, amb diferents actuacions tant a la C-59, C-58 i C-17 com també a l’eix AP7, amb l’objectiu d’evitar la congestió, millorar la seguretat i augmentar així la capacitat del corredor B-30.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.