Setmana Saludable i Sostenible UAB: del 13 al 17 d’abril

gran

La Setmana Saludable i Sostenible  es celebrarà enguany del 13 al 17 d’abril.

Consolida la celebració d’una setmana pensada per a promocionar activitats entre la comunitat universitària que afavoreixin l’adquisició d’hàbits saludables i sostenibles.

El foment d’entorns i d’hàbits per un estil de vida saludable i sostenible es l’eix vertebrador dels diferents projectes i activitats de les diferents unitats, serveis i entitats que formen part del projecte “UAB campus Saludable i Sostenible”.

Celebrar els dies mundials de l’Activitat Física i de la Salut aprofitant aquest esdeveniment es una oportunitat de crear sinèrgies entre els organismes de salut pública, les institucions comunitàries i les Universitats.

Potenciar la UAB com un agent promotor de la salut i la sostenibilitat a la comunitat universitària i a la societat, i donar a conèixer les activitats, accions i projectes que proposa és un dels objectius essencials de la “VI Setmana Saludable i Sostenible a la UAB”.

programa en PDF    formulari d’inscripció

PROGRAMA

Activitats setmana prèvia, del dimarts 7 al divendres 10 d’abril

DSCN9264++ Campanya: Exposició itinerant UAB Campus SiS: pòsters del campus Saludable
i Sostenible: campanya divulgativa de les accions i activitats que es duen a terme
durant tot l’any en el campus. Tres exposicions simultànies.

 

Activitats durant la setmana, del dilluns 13 al divendres 17 d’abril:

++ Vine a la UAB caminant o en bicicleta. Les inscripcions a partir del 7 d’abril.DSC_1090_1a.jpg

&++ Portes obertes al Servei d’Activitat Física durant l’horari especial de dilluns a dijous, de 7.30 h a 16 h, divendres, de 7.30 h a 22 h.

& + Activa’t i mou-te a la feina a la Facultat de Ciències de l’Educació i Traducció i interpretació: tast “d’hàbits saludables” de baixa intensitat i curta durada.

++ Plats mediterranis al campus: els centres de restauració Lletres i Psicologia, Ciències  Biociències, Medicina, Socials, Rectorat, Veterinària i el de la Plaça Cívica oferiran una mostra de plats de diferents països de la mediterrània.

fira 3& + Activitat formativa: “Eines per conduir l’estrès”; dilluns 13, dijous 16 i divendres 17 de 16:15 a 18:15 h. Facultat d’Educació-Mòdul I, GA/112 – Aula 17 (Foniatria).

& + Activitat formativa: “Interacció de la histamina amb els estrògens” per en Xevi Verdaguer ; dilluns de 12:00 a 14:00 h. a la sala d’actes del Rectorat.

& + Activitat formativa: “Taller de Relaxació 1”;dilluns i dimecres de 14 a 15 . GB/012 – Sala 1 (gris) (aules especials) – Facultat de Ciències de l’Educació

& + Activitat formativa: “Taller de Relaxació 2”; dimarts i divendres 14 a 15 h. GB/012 – Sala 1 (gris) (aules especials) – Facultat de Ciències de l’Educació.

++Activitat: “Assaig obert de castellers”; dimarts de 13 a 15 h a càrrec de la Colla Castellera Ganàpies, a la gespa entre la Facultat de Ciències i la Facultat de Dret.

++Activitat: “L’ascensió al Toubkal”; dimarts de 13 a 15 h a càrrec del Club Alpí Universitari, a  l’aula C3b/002  de la Facultat de Ciències. Aula pendent de confirmar.

fira10&+ Activitat formativa: “Seguretat i qualitat alimentària: bones pràctiques i la desinfecció i neteja de superfícies de cuina”; dimarts 14 a les 10 h. Aula 12 a la Facultat de Veterinària.

& + Activitat formativa: “Taller de risoteràpia”. dimarts de 13:30 a 14:30 h. Indret: poliesportiu del SAF.

& + Activitat formativa: “Esforç Visual: Taller de relaxació de la vista 1”; dirigits a tots aquells que fan us intensiu de microscopis i de PVD (pantalles de visualització de dades) ; dimarts de 10:45 a 11:45 h a la Sala de reunions de l’ICE.

++ Taller de reparació de bicicletes dimecres de 9:00 a 11:30 h a la plaça Cívica.

++ Activitat formativa:  “Ens hi juguem la salut!”, dimecres a les 13 h  a l’Hotel d’Entitats de la plaça Cívicaa càrrec d’Albano Dante, editor de la revista Cafèambllet.

++Activitat: “Entrenament obert de rugby”; dimecres de 17.30 h – 19.00 h a la gespa entre la Facultat de Dret i la plaça Cívica  a càrrec del col·lectiu Centaures de la UAB.

& + Activitat formativa: “Taller pràctic: Vols deixar de fumar? Sempre es pot ! ”; dimecres de 13 a 14 h a l’aula 43 de l’Aulari Central.

fira 1

+ Activitat: “Taller de parkour”: dimecres de 17:30 a 20:30 h. Inscripció amb pagament al saf del 13 de març al 16 d’abril.

+ Activitat: “Taller de G-URBANFIT”: dimecres de 19:00 a 20:00 h. A l’entrada del SAF. L’activitat es durà a terme a l’exterior.

& + Activitat formativa: “Esforç Visual: Taller de relaxació de la vista 2”; dirigits a tots aquells que fan us intensiu de microscopis i de PVD (pantalles de visualització de dades) , etc. Duració 45’ aproximadament; dijous . Hora i indret pendent de confirmar.

& + Activitat formativa: “Cuina per celíacs”; divendres de 10 a 14 h . Sala de demostracions de cuina a l’Edifici Blanc de la Vila Universitària.

++ Activitat formativa: “Els canvis biopsicosocials en les persones grans”, divendres a les 12 h.  Propostes de vida saludable en l’envelliment i finalment, l’acceptació a fer-nos grans i envellir, a la sala d’actes de l’Àgora (edifici R)

++ Activitat: “Classe de Hatha Vinyasa Ioga”, divendres de 14:15 a 15:15 h a càrrec del col·lectiu Namasté, amics del Ioga de la UAB, a la sala d’assaig 2 de l’Àgora (edifici R).

Activitats del dijous 16 d’abril:  DIADA DEL CAMPUS SIS

27

&++ 7.30 h–16 h: Portes obertes al Servei d’Activitat Física.

+ 10h – 12h  Activitat formativa:  “Mindfulness i benestar personal”, a càrrec  la Marta Portero, a la sala d’assaig 2 de l’Àgora (edifici R).

& + 10:30 a 15 h:  “Revisat” a la Unitat Mòbil de Salut: Egarsat Societat de fira7Prevenció instal·larà una Unitat Mòbil a la plaça cívica on infermeres del Servei Assistencial de Salut faran un circuit de proves amb èmfasi especial en alimentació equilibrada i deshabituació al tabaquisme.

++  Dia de la Bicicleta a la Vila Universitària.

& + 10 a 12 h : Activitat formativa: “Taller pràctic de seguretat amb motos 1; A l’aparcament del costat de l’Estació de Bombers del Campus.

& + 10:45 a 11:45  Activitat formativa: “Esforç Visual: Taller de relaxació de la vista 2”; dirigits a tots aquells que fan us intensiu de microscopis i de PVD (pantalles de visualització de dades) ; a la Sala de reunions de l’ICE.

& + 11 a 12:15 h  Activitat formativa: “El risc d’esquitx de productes químics”; adreçat a tots aquells que treballen a laboratoris amb productes químics corrosius, i a Equips de Primers Auxilis de les facultats experimentals de la UAB;  A l’Aula C3B/002 de la Facultat de Ciències.

& + 12 a 14 h : Activitat formativa: “Taller pràctic de seguretat amb motos 2”; A l’aparcament del costat de l’Estació de Bombers del Campus.

12 a 15 h  Fira Campus SiS a la plaça Cívica (de les 12 a les 15 h). Punt d’informació de 10 a 15 h per la recollida de samarretes i vals per l’arrossada:

Activitats:

csis3

9 a 14 h  Prova ràpida del VIH: cal inscripció prèvia (93 581 34 55).12 a 15 h Gincama sobre alimentació i estils de vida saludable a la carpa de la FAS.

 11 a 14 h Aprenem a fer el massatge cardíac i la tècnica de la reanimació cardiopulmonar. Experts de la Creu Roja de Cerdanyola-Ripollet-Montcada ens ensenyaran els procediments i les tècniques, a més d’informar-nos sobre les accions de voluntariat a les que podem participara la carpa SAS.

+ + 12 a 12: 30 h Activitat informativa: Curs de Prepart a l’aigua. Estand fira Campus SiS. 

csis4

& + 12h: Bàsquet 3×3 Inscripció per equips a saf.competicions@uab.cat.

13.20 h: Benvinguda a càrrec del vicerector de Relacions Institucionals i Territori, Dr Manel Sabes i Xamaní.

& ++ 13.30 h: Inici de la cursa popular saludable de 5,4 km, amb el recorregut similar a la caminada. Recorregut:  https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=9158593.

& ++13.35 h: Inici de la caminada saludable, “Passejada botànica per la Vall Moronta” de 5,6 km. La ruta permet conèixer diferents entorns del campus amb algunes de les espècies vegetals més destacades. Recorregut: https://ca.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=9158599

caminada-csis-comp2.jpg&++14.00 h: Masterclass de ZMBSAF a la plaça cívica. Activitat basada en coreografies senzilles de ball llatí amb estil propi.

14.30 h: Arrossada popular a la plaça Cívica.

& + 15 a 17 h Activitat formativa: “Cuina mediterrània” Sala de demostracions de cuina a l’Edifici Blanc de la Vila Universitària.

Activitats després de la setmana

& + Activa’t i mou-te a la feina a la Facultat de Medicina: tast “d’hàbits saludables” de baixa intensitat i curta durada.

bis rect& + Activa’t i mou-te a la feina al Rectorat: tast “d’hàbits saludables” de baixa intensitat i curta durada.

& + Activa’t i mou-te a la feina a Veterinària: tast “d’hàbits saludables” de baixa intensitat i curta durada.

++ Campanya: Exposició itinerant UAB Campus SiS: pòsters del campus Saludable i Sostenible: campanya divulgativa de les accions i activitats que es duen a terme durant tot l’any en el campus.

Atenció a la inscripció a les activitats:

banderola+   Les activitats amb limitació d’aforament començaran el 25 de març i finalitzaran quan s’esgotin les  places assignades.

++ Les activitats sense limitació d’aforament restaran obertes fins a les 18:00 h del dia anterior a  la celebració de la mateixa.

& Les activitats marcades amb aquest símbol, per compensar-les i reconèixer com a  formació (PAS), requereixen inscripció prèvia i signatura de seguiment a l’acabar l’activitat. Les inscripcions finalitzaran el 7 d’abril.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.