Jornada de debat “Prou malbaratar aliments”

prouEl proper 29 de gener, l’Associació d’Amics de la UAB organitza el debat “Prou malbaratament d’aliments” a les 19 h a la Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler (C. Aribau, 5) de Rubí.

Participaran Artur Xavier Roig, director del Departament de CIència Animal i dels Aliments de la UAB;  Ana Belén González, cap de l’Àrea de Responsabilitat Social Corporativa i Medi Ambient de Caprabo; Dani Giménez, representant de Nutrició Sense Fronteres; i Paco Muñoz, tècnic de l’Oficina de Medi Ambient de la UAB.

Segons la Diagnosi del malbaratament alimentari de Catalunya realitzat per l’Agència de Residus de Catalunya, s’estima que cada català malbarata prop de 35 kg de menjar anualment, o 96 g diàriament.

Es pot afirmar, doncs, que el 6,3% del total de residus municipals de Catalunya són aliments malbaratats. Per tant, un ús eficient dels aliments podria reduir un 6,3% els residus municipals, que al capdavall es podria llegir com el potencial de prevenció de residus atribuïble als residus alimentaris.
D’acord amb les dades de l’estudi, les famílies són les responsables principals del malbaratament amb un 58% del total; el comerç, de forma agregada, amb un 26%, i el sector de serveis a la restauració i el càtering es responsabilitza del 16% del malbaratament de Catalunya.

L’acte serà presentat i moderat per Manel Sabés, vicerector de Relacions Institucionals i Territori de la UAB. Cal notificar l’assistència enviant un correu electrònic a l’adreça amics@uab.cat o bé trucant al telèfon 93 581 14 90.

Ubicació: Biblioteca Municipal Mestre Martí Tauler (C. Aribau, 5. Rubí)

Data: Dijous 29, Gener de 2015 – 19:00h

Organitzador: Associació d’Amics de la UAB

Telèfon: 93 581 14 90

Correu electrònic: amics@uab.cat

+informació

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Consum responsable i solidaritat, General, Hàbits alimentaris, Siguem sostenibles i etiquetada amb , , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.