Quan i com demanar ajuda

emocioTotes les persones poden sentir-se angoixades per algun problema o incapaces de continuar amb les rutines i obligacions prèvies en algun moment determinat. Amb freqüència aquests sentiments són transitoris i es poden superar amb els recursos propis o l’ajuda de familiars o amics que ofereixen suport emocional, ajuda pràctica per resoldre un problema o simplement escolten en aquestes situacions difícils.

Tanmateix, no sempre el malestar és transitori i aquesta ajuda pot resultar insuficient. En aquests casos és recomanable consultar professionals que puguin donar un assessorament més específic per resoldre la situació al més aviat possible i amb el menor patiment possible per a la persona.

És recomanable consultar el metge o metgessa de capçalera o un servei mèdic especialitzat si teniu sentiments, pensaments o un nivell d’ansietat que us dificulten continuar amb les vostres responsabilitats i rutines, relacionar-vos amb la resta o descansar de forma adequada, durant més de dues setmanes consecutives.

Si els canvis són de molta intensitat o sobtats, podria ser recomanable una consulta abans d’aquest temps. Si teniu pensaments de suïcidi demaneu ajuda al més aviat possible.

Recordeu que demanar ajuda quan la necessitem és una de les formes més importants de tenir cura de la nostra salut emocional. No sempre és fàcil decidir-se a demanar ajuda, però penseu que els problemes de salut emocional són molt freqüents (una de cada quatre persones a Catalunya els presentarà al llarg de la seva vida, i els símptomes emocionals són unes de les causes de consulta més freqüents a l’atenció primària). Els metges i metgesses estan molt acostumats a oferir aquest tipus d’ajuda i tenen el coneixement necessari per fer-ho.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Gestió de les emocions i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.