Quan i com demanar ajuda

emocioTotes les persones poden sentir-se angoixades per algun problema o incapaces de continuar amb les rutines i obligacions pr猫vies en algun moment determinat. Amb freq眉猫ncia aquests sentiments s贸n transitoris i es poden superar amb els recursos propis o l’ajuda de familiars o amics que ofereixen suport emocional, ajuda pr脿ctica per resoldre un problema o simplement escolten en aquestes situacions dif铆cils.

Tanmateix, no sempre el malestar 茅s transitori i aquesta ajuda pot resultar insuficient. En aquests casos 茅s recomanable consultar professionals que puguin donar un assessorament m茅s espec铆fic per resoldre la situaci贸 al m茅s aviat possible i amb el menor patiment possible per a la persona.

脡s recomanable consultar el metge o metgessa de cap莽alera o un servei m猫dic especialitzat si teniu sentiments, pensaments o un nivell d’ansietat que us dificulten continuar amb les vostres responsabilitats i rutines, relacionar-vos amb la resta o descansar de forma adequada, durant m茅s de dues setmanes consecutives.

Si els canvis s贸n de molta intensitat o sobtats, podria ser recomanable una consulta abans d’aquest temps. Si teniu pensaments de su茂cidi demaneu ajuda al m茅s aviat possible.

Recordeu que demanar ajuda quan la necessitem 茅s una de les formes m茅s importants de tenir cura de la nostra salut emocional. No sempre 茅s f脿cil decidir-se a demanar ajuda, per貌 penseu que els problemes de salut emocional s贸n molt freq眉ents (una de cada quatre persones a Catalunya els presentar脿 al llarg de la seva vida, i els s铆mptomes emocionals s贸n unes de les causes de consulta m茅s freq眉ents a l’atenci贸 prim脿ria). Els metges i metgesses estan molt acostumats a oferir aquest tipus d’ajuda i tenen el coneixement necessari per fer-ho.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de Gesti贸 de les emocions i etiquetada amb , . Afegiu a les adreces d'inter猫s l'enlla莽 permanent.

Deixa un comentari

L'adre莽a electr貌nica no es publicar脿. Els camps necessaris estan marcats amb *