La recerca en malalties del cor, una causa per la que córrer

lacursafacebLa UAB, a l’Hospital de Sant Pau, fa dos tipus de recerca: una centrada en el malalt, i l’altra, al laboratori. Així ho explica aquí el catedràtic Joan Cinca, alhora que anima a participar a La Cursa de la UAB en suport de La Marató de TV3,dedicada a les malalties del cor.

La Marató de TV3, que tindrà lloc el proper 14 de desembre, estarà dedicada a les malalties del cor. “Aquestes són la principal causa de mortalitat al món”, explica el catedràtic de Cardiologia de la UAB i director del Servei de Cardiologia de l’Hospital de Sant Pau i la Santa Creu, Joan Cinca.

En aquest vídeo explica en què consisteix la recerca que fa aquest servei i alhora anima a totes les persones a participar a La Cursa de la UAB, en suport de La Marató de TV3, que tindrà lloc el proper diumenge, 14 de desembre. Córrer, i fer esport, en general, és molt saludable per prevenir malalties com les del cor.

Les malalties del cor representen el 25% de la mortalitat general a Catalunya: 1 de cada 4 persones moren a causa d’una malaltia del cor. Durant el 2011, van ocasionar la defunció de 13.000 catalans i l’ingrés hospitalari de prop de 105.000 persones afectades per una d’aquestes patologies. Els experts preveuen l’augment d’aquestes malalties en els pròxims 35 anys.

La 23a edició de La Marató de TV3 es farà el diumenge 14 de desembre i es dedicarà a les malalties del cor, una de les principals causes de mort al món i també a Catalunya.

La Cursa de la UAB en suport de La Marató de TV3 tindrà lloc el mateix diumenge, 14 de desembre, i destinarà la seva recaptació a La Marató. Hi haurà una cursa de 9 km. i una caminada de 5 km. pel campus de Bellaterra. La sortida, a les 11 h. del matí per la cursa, i a les 11.20 per la caminada, i també l’arribada, serà a la Vila Universitària. L’any passat es van recollir 9.000 euros i hi van participar més de 2.000 persones.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.