La recerca en malalties del cor, una causa per la que c贸rrer

lacursafacebLa UAB, a l’Hospital de Sant Pau, fa dos tipus de recerca: una centrada en el malalt, i l’altra, al laboratori. Aix铆 ho explica aqu铆 el catedr脿tic Joan Cinca, alhora que anima a participar a La Cursa de la UAB en suport de La Marat贸 de TV3,dedicada a les malalties del cor.

La Marat贸 de TV3, que tindr脿 lloc el proper 14 de desembre, estar脿 dedicada a les malalties del cor. “Aquestes s贸n la principal causa de mortalitat al m贸n”, explica el catedr脿tic de Cardiologia de la UAB i director del Servei de Cardiologia de l’Hospital de Sant Pau i la Santa Creu, Joan Cinca.

En aquest v铆deo explica en qu猫 consisteix la recerca que fa aquest servei i alhora anima a totes les persones a participar a La Cursa de la UAB, en suport de La Marat贸 de TV3, que tindr脿 lloc el proper diumenge, 14 de desembre. C贸rrer, i fer esport, en general, 茅s molt saludable per prevenir malalties com les del cor.

Les malalties del cor representen el 25% de la mortalitat general a Catalunya: 1 de cada 4 persones moren a causa d鈥檜na malaltia del cor. Durant el 2011, van ocasionar la defunci贸 de 13.000 catalans i l鈥檌ngr茅s hospitalari de prop de 105.000 persones afectades per una d鈥檃questes patologies. Els experts preveuen l鈥檃ugment d鈥檃questes malalties en els pr貌xims 35 anys.

La 23a edici贸 de La Marat贸 de TV3 es far脿 el diumenge 14 de desembre i es dedicar脿 a les malalties del cor, una de les principals causes de mort al m贸n i tamb茅 a Catalunya.

La Cursa de la UAB en suport de La Marat贸 de TV3 tindr脿 lloc el mateix diumenge, 14 de desembre, i destinar脿 la seva recaptaci贸 a La Marat贸. Hi haur脿 una cursa de 9 km. i una caminada de 5 km. pel campus de Bellaterra. La sortida, a les 11 h. del mat铆 per la cursa, i a les 11.20 per la caminada, i tamb茅 l’arribada, ser脿 a la Vila Universit脿ria. L’any passat es van recollir 9.000 euros i hi van participar m茅s de 2.000 persones.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'inter猫s l'enlla莽 permanent.

Deixa un comentari

L'adre莽a electr貌nica no es publicar脿.