Les malalties del cor centraran la Marató de TV3 i la cursa solidària de la UAB 2014

enfcor– Representen el 25% de la mortalitat general a Catalunya: 1 de cada 4 persones moren a causa d’una malaltia del cor

– Durant el 2011, van ocasionar la defunció de 13.000 catalans i l’ingrés hospitalari de prop de 105.000 persones afectades per una d’aquestes patologies

– Els experts preveuen l’augment d’aquestes malalties en els pròxims 35 anys

La 3a edició de La  cursa solidària de la UAB per la Marató de TV3 es farà el diumenge 14 de desembre i es dedicarà a les malalties del cor, una de les principals causes de mort al món i també a Catalunya.

Les malalties del cor, enteses com els trastorns que afecten l’òrgan principal de l’aparell circulatori, van causar durant el 2011 la mort de 13.000 persones a Catalunya. Dins d’aquest grup de malalties, les cardiopaties isquèmiques – l’infart i l’angina de pit – són les que més morts provoquen, en molts casos de manera sobtada, i representen la primera causa d’insuficiència cardíaca i de pèrdua de qualitat de vida dels pacients. 

Els darrers estudis epidemiològics sobre les afectacions coronàries indiquen que l’any 2011 es van donar a Catalunya un total de 104.877 altes hospitalàries per síndromes coronàries, la qual cosa representa el 10% del total d’ingressos.

Tot i que ja van centrar les edicions de 1995 i 2007 de La Marató de TV3, les elevades xifres d’afectació d’aquestes patologies a Catalunya i l’opinió dels experts en aquest àmbit de la salut van ser raons suficients perquè el Patronat de la Fundació La Marató de TV3 decidís centrar aquesta nova edició del programa a les malalties del cor.

D’aquest grup de patologies, La Marató 2014 tractarà les malalties coronàries, les valvulopaties i les malalties de l’aorta ascendent, les arítmies, les miocardiopaties i les cardiopaties congènites.

Darrerament, la recerca en aquest àmbit ha obtingut grans avenços. En les últimes 3 dècades, les millores en el tractament coronari i els protocols mèdics utilitzats han aconseguit allargar 7 anys l’esperança de vida dels afectats. Tot i això, continua sent una de les àrees prioritàries en inversió científica a Catalunya. Els experts preveuen un augment d’aquestes malalties en els pròxims 35 anys i confirmen la creixent afectació coronària en persones joves, menors de 50. 

Per això, el 14 de desembre, La Marató de TV3 dedicarà 15 hores d’emissió en directe a divulgar i sensibilitzar sobre les patologies del cor amb l’objectiu de recaptar fons per posar en marxa nous projectes de recerca en aquest àmbit. Una de les activitats en suport de la Marató serà “la cursa solidària UAB 2014”

Notícia TN migdia

Entrevista Mònica Terribes al  director de la Fundació La Marató de TV3, Lluís Bernabé 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.