Dia mundial del limfoma: 15 de setembre

Cada any unes 2.500  persones són diagnosticades de limfoma a Catalunya. Hi ha més de 60 tipus de Limfomes no Hodgkin i només el 50% són curables.

Què són els limfomes?

Els limfomes són un conjunt de malalties canceroses que es desenvolupen en el sistema limfàtic. Als limfomes també se’ls anomena els tumors sòlids hematològics per a diferenciar-los de les leucèmies. Es produeixen degut a la proliferació neoplàsica de cèl•lules de los teixits limfoides.

limfomaEl teixit limfoide es troba fonamentalment en els ganglis limfàtics, i així els limfomes es caracteritzen generalment per la presència de ganglis limfàtics de mida augmentada. Malgrat això, també hi han cèl•lules limfoides en molts altres òrgans, per tant els limfomes poden afectar al tub digestiu, a la melsa, al fetge, al pulmó, a la medul•la òssia, etc.

Tradicionalment els limfomes es classifiquen en dos grans grups: el Limfoma de Hodgkin (LH), i els Limfomes no Hodgkin(LNH).

El Dr. José Tomás Navarro, hematòleg especialista en limfomes, ens explica: “Els limfomes agressius es desenvolupen molt ràpidament però són més sensibles als tractaments. Els limfomes indolents són més lents però menys curables. Per exemple, el Limfoma fol•licular només s’aconsegueix curar en el 15% dels casos. La recerca és fonamental per a què tinguem més eines per curar definitivament. Un altre exemple és el Limfoma de cèl•lules del mantell, els tractaments actuals no funcionen bé i els pacients no responen amb èxit a la quimioteràpia.La resposta està en els tractaments personalitzats”.

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.