La insuficiència cardíaca en el Congrés Europeu de Cardiologia

ecs cor

Metges, investigadors i professionals del sector farmacèutic han parlat de tractaments pioners i han intercanviat les últimes dades en recerca i tècniques quirúrgiques.

Els resultats d’estudis presentats al Congrés Europeu de Cardiologia (ESC) -el més important del món -, “canviaran” la vida de moltes persones, segons la vicepresidenta de la Societat Espanyola de Cardiologia (SEC), Lina Badimon.

La doctora Badimon assegura que al congrés tothom parla dels resultats obtinguts per un equip d’investigadors americans de Houston, liderats pel doctor Milton Packer, que han descobert un nou fàrmac per lluitar contra la insuficiència cardíaca.

Es tracta de la malaltia cardiovascular més mortal darrere de l’ictus i davant de l’infart, subratlla la també directora de l’Institut Català de Ciències Cardiovasculars (ICCC) de l’Hospital de Sant Pau. I “fins ara” no hi havia medicaments per poder tractar aquests pacients.

Les proves que es van fer amb dos grups de població “es van haver d’interrompre”, corsubratlla emocionada, perquè es va veure que els resultats obtinguts per aquest fàrmac eren tan positius que no era “ètic” seguir administrant l’altre tractament a la resta de pacients.

Badimon remarca aquest descobriment presentat en l’actual edició del congrés ESC celebrat a Barcelona d’entre altres estudis que “canviaran” les pràctiques clíniques i la vida de molts malalts.

Segons els especialistes, fins ara les malalties relacionades amb el cor s’atribuïen a problemes a la genètica i al lloc de residència, després del congrés s’ha constatat que és fonamental aplicar uns bons hàbits de vida.

Els responsables de la Societat Europea de Cardiologia també destaca la importància del consum regular de fruita, que pot disminuir un 40% el risc cardiovascular.

Una investigació feta a Rússia conclou a més que l’estrès familiar multiplica el risc d’hipertensió, d’infart i d’ictus en les dones. Els símptomes d’estrès a partir dels quals cal demanar ajuda especialitzada són clars: no dormir bé, que aparegui un quadre de depressió i ansietat, hiperventilació freqüent, rampes a les mans o sensació d’angoixa.

Les conseqüències de la crisis econòmica també poden ser una causa de estrés que pot desencadenar infarts.

 

Aquesta entrada s'ha publicat dins de estil de vida, Saludable i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.