Benvinguts i benvingudes a RScat

Green BusinessRscat √©s una nova iniciativa conjunta impulsada des de la Generalitat de Catalunya i les organitzacions empresarials i sindicals m√©s representatives del pa√≠s que s’emmarca en el Consell de Relacions Laborals.

Est√† concebuda com una plataforma d‚Äôintercanvi i difusi√≥ on puguin convergir totes aquelles idees i actuacions de responsabilitat social (RS) impulsades per empreses, organitzacions i administracions p√ļbliques catalanes, amb l‚Äôassumpci√≥ d‚Äôuns valors comuns i apostant decididament per una competitivitat responsable i sostenible. En aquest portal hi podeu trobar informaci√≥ sobre el concepte i el marc de refer√®ncia de la responsabilitat social, exemples d‚Äôempreses i administracions que ja hi estan treballant, aix√≠ com recursos i eines per avan√ßar en la incorporaci√≥ de criteris socialment responsables.

mansiarbresPer ser socialment responsable cal invertir més en el medi ambient, en capital humà i en l’entorn.

En aquest sentit, la responsabilitat social corporativa adquireix dues dimensions:

  • Interna:¬†afecta a la gesti√≥, salut i seguretat de les persones treballadores, comprometent-se amb els drets laborals i humans, per√≤ tamb√© a la integraci√≥ de formes respectuoses amb el medi ambient en els processos de producci√≥ o a les activitats pr√≤pies de l‚Äôorganitzaci√≥.
  • Externa:¬†afecta a la comunitat, els socis comercials i prove√Įdors, els consumidors i clients, les autoritats p√ļbliques, i altres empreses o entitats no lucratives.

 Alguns dels elements més comuns per integrar la RSC a les organitzacions són:

  • A nivell social:¬†la comunicaci√≥ i la participaci√≥, la conciliaci√≥ de la vida familiar i laboral, la formaci√≥ interna, la gesti√≥ ling√ľ√≠stica, la igualtat d‚Äôoportunitats i no-discriminaci√≥, la integraci√≥ en la comunitat, la prevenci√≥ de riscos, la relaci√≥ amb els prove√Įdors i els clients, la gesti√≥ de les persones, el voluntariat corporatiu, la qualitat de les condicions laborals, la transpar√®ncia, la salut i la seguretat.
  • A nivell econ√≤mic:¬†la gesti√≥ del capital, el m√†rqueting responsable, un pla estrat√®gic responsable, sistemes de gesti√≥ responsables, √ļs de recursos socials, la projecci√≥ exterior responsable.
  • A nivell mediambiental:¬†estalvi energ√®tic, gesti√≥ de residus, integraci√≥ en l‚Äôentorn, optimitzaci√≥ del consum d‚Äôaigua, pla de mobilitat, pol√≠tica ambiental, processos de producci√≥ i productes sostenibles, cust√≤dia del territori. ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† ¬† M√©s informaci√≥

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.