Qualitat de vida

Qualitat de Vida (OMS): Percepci贸 que una persona te del lloc on viu, en el context cultural i del sistema de valors en el que viu i en relaci贸 als seus objectius, expectatives, normes i inquietuds.

Benestar, felicitat , satisfacci贸 del que es fa i del que es sent.

z脡s un concepte ampli, que est脿 interrelacionat de forma complexa amb la salut f铆sica de la persona, amb el seu estat psicol貌gic, el seu nivell d鈥檌ndepend猫ncia, les seves relacions socials, aix铆 com la seva relaci贸 amb els elements essencials del seu entorn.

Dimensi贸 f铆sica: percepci贸 que un te del seu estat f铆sic o la salut entesa com yoga3abs猫ncia de malaltia. Estar sa es un element essencial per tenir una vida de qualitat.

Dimensi贸 psicol貌gica: 聽percepci贸 de l鈥檈stat congnitiu i afectiu d鈥檜n mateix com la por, l鈥檃nsietat, la incomunicaci贸, la p猫rdua d鈥檃utoestima, la incertesa sobre el futur. Tamb茅 inclou les creences personals, espirituals i religioses com el sentit de la vida i l鈥檃ctitud davant del patiment.

Dimensi贸 social: es la percepci贸 del individu respecte les seves relacions z1interpersonals i els rols socials en la vida, com la necessitat de la fam铆lia o dels amics o companys, 聽la relaci贸 metge-pacient o el seu desenolupament en el lloc de treball.

Normalment resulta dif铆cil expresar el que representa per un mateix els conceptes de vida, qualitat de vida o felicitat. Sentir-nos vius i 聽amb ganes de gaudir es el secret per canviar les petites coses que depenen de nosaltres.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de estil de vida, General i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'inter猫s l'enlla莽 permanent.

Deixa un comentari

L'adre莽a electr貌nica no es publicar脿.