Qualitat de vida

Qualitat de Vida (OMS): Percepció que una persona te del lloc on viu, en el context cultural i del sistema de valors en el que viu i en relació als seus objectius, expectatives, normes i inquietuds.

Benestar, felicitat , satisfacció del que es fa i del que es sent.

zÉs un concepte ampli, que està interrelacionat de forma complexa amb la salut física de la persona, amb el seu estat psicològic, el seu nivell d’independència, les seves relacions socials, així com la seva relació amb els elements essencials del seu entorn.

Dimensió física: percepció que un te del seu estat físic o la salut entesa com yoga3absència de malaltia. Estar sa es un element essencial per tenir una vida de qualitat.

Dimensió psicològica:  percepció de l’estat congnitiu i afectiu d’un mateix com la por, l’ansietat, la incomunicació, la pèrdua d’autoestima, la incertesa sobre el futur. També inclou les creences personals, espirituals i religioses com el sentit de la vida i l’actitud davant del patiment.

Dimensió social: es la percepció del individu respecte les seves relacions z1interpersonals i els rols socials en la vida, com la necessitat de la família o dels amics o companys,  la relació metge-pacient o el seu desenolupament en el lloc de treball.

Normalment resulta difícil expresar el que representa per un mateix els conceptes de vida, qualitat de vida o felicitat. Sentir-nos vius i  amb ganes de gaudir es el secret per canviar les petites coses que depenen de nosaltres.

Aquesta entrada s'ha publicat dins de estil de vida, General i etiquetada amb . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.