Biografies lingüístiques

Textos per a la sostenibilitat lingüística

des. 03 2008

Videobiografies

Posted in |

EXPOSA’T A LES LLENGÜES

(6 de novembre de 2008, Festa Major de la UAB)

Dedica’ns un minut a explicar, davant de càmera, una vivència personal relacionada amb la teva experiència en l’ús de les llengües i participaràs en el sorteig d’un iPod touch de 8 Gb.

lastcallpet0.jpglastcallpet0.jpglastcallpet0.jpglastcallpet0.jpg

Una de les bases de l’activitat del Servei de Llengües de la UAB és promoure
el valor de l’aprenentatge i el coneixement de les llengües entre la
comunitat universitària i el desenvolupament de la competència plurilingüe
i pluricultural.

En el marc d’aquest objectiu, el Servei va organitzar la primavera passada
el seu primer concurs d’autobiografies lingüístiques, el I concurs literari Eloi
Castelló
, obert a la participació de l’alumnat, el personal d’administració i
serveis i el personal docent i investigador de la UAB.

Les conclusions d’aquesta experiència, com a eina educativa al servei del desenvolupament del la competència plurilingüe i pluricultural dins el context universitari, es reflecteixen en el pòster que la Sílvia Amblàs i l’Enric Serra van presentar al Segon congrés internacional de l’EdiLiC (Educació i Diversitat Lingüística i Cultural), celebrat el juliol passat a Barcelona.

A partir d’aquesta experiència el Servei s’ha proposat aplegar un fons de biografies lingüístiques generades pels membres de la comunitat universitària, a l’abast de tothom a través d’aquest bloc (els primers exemples dels qual podeu consultar a la pàgina principal d’aquest bloc).

Amb l’activitat de celebració de la festa major de la UAB d’enguany fem un pas més en aquest projecte i presentem un vídeo d’una hora de durada (es pot veure a la carpa Aula Oberta, a la plaça Cívica, de 12-15 h), que conté 18 intervencions que relaten trajectòries d’aprenentatge i ús lingüístic particulars (d’alumnes, professors i personal d’administració i serveis del Servei de Llengües, als quals des d’aquí agraïm la participació i felicitem), que volem que serveixi de punt de partida per a ampliar el fons textual amb exposicions orals i així disposar d’un ric banc d’intercanvi lingüístic i cultural.

 

PUBLICA LA TEVA VIDEOBIOGRAFIA O AUDIOBIOGRAFIA LINGÜÍSTICA

Explica, davant de càmera o en un fitxer de so, una vivència personal relacionada amb la teva experiència en l’ús de les llengües i publica-la en aquest bloc.

Només cal que ens enviïs el vídeo o l’àudio i les teves dades (nom i cognoms i adreça de correu electrònic) a anna.serra.rodriguez@uab.cat. Som-hi i moltes gràcies per la teva participació!