Novetats 2021 a la Biblioteca Digital de la UAB / Servei de Biblioteques

La biblioteca digital de la UAB ja fa anys que està ben consolidada i és ben coneguda pels usuaris docents i investigadors i potser una mica menys per l’estudiantat. Amb l’arribada de la pandèmia i la generalització de la docència virtual, la biblioteca digital ha estat un puntal fonamental per a cobrir les necessitats documentals de la docència i de l’aprenentatge i es treballa per a incorporar cada vegada més recursos digitals a les bibliografies de curs.

A continuació oferim una relació de les principals novetats que les biblioteques de la UAB han posat a l’abast de la comunitat universitària durant l’any 2021.

Academic search Ultimate

https://search.ebscohost.com/login.aspx?authtype=ip&custid=uab&groupid=main&profile=ehost&defaultdb=asn

Fins l’any 2020 hem tingut subscrita la base de dades Academic Serch Complete, a partir del 2021 subscrivim la versió superior que s’anomena Academic Search Ultimate. És una base de dades multidisciplinar de gairebé 14.000 revistes acadèmiques a text complet, revisades per experts i moltes d’elles indexades a Web of Science i Scopus. Més del 50% de les revistes no són d’accés obert i no tenen embargament.

ClinicalKey Student Medicina

https://www-clinicalkey-com.are.uab.cat/student/login

Plataforma digital per l’aprenentatge de Medicina en castellà. Conté els principals llibres i manuals de referència que cobreixen 40 especialitats mèdiques, com per exemple Anatomía de Netter, Medicina Interna de Farreras i Rozman o Fisiología de Guyton i Hall. A més de llibres, també inclou més de 850 vídeos associats a les demostracions pràctiques de disseccions anatòmiques, exemples d’exàmens i més de 60.000 imatges.

ClinicalKey Student Nursing

https://www-clinicalkey-com.are.uab.cat/student/nursing/login?target=%2Fstudent%2Fnursing#!

A l’igual que l’anterior, ClinicalKey Student Nursing és una plataforma digital per l’aprenentatge en castellà, en aquest cas de la Infermeria. A més de 65 llibres digitals amb títols com Clasificación de intervenciones de Enfermería NIC o Clasificación de resultados de enfermería NOC, disposa d’imatges i vídeos per completar el procés d’aprenentatge.

eLibro.net

https://elibro.net/es/lc/uab/colecciones/ELC004ES?prev=col

És una base de dades de llibres electrònics acadèmics multidisciplinars que inclou més de 108.000 títols, la majoria en espanyol, sense DRM. S’actualitzen noves incorporacions quinzenalment i es fan baixes al juny i al desembre.

LWW Health Library Ciencias Básicas

https://cienciasbasicas-lwwhealthlibrary-com.are.uab.cat/index.aspx

És una plataforma digital en castellà pensada per als estudiants de Medicina i d’altres àrees de Ciències de la Salut. Dissenyada per l’aprenentatge i l’ensenyament dels fonaments biomèdics i el desenvolupament de les habilitats de pensament crític. Conté 33 llibres amb títols tan emblemàtics com Anatomía con orientación clínica de Moore, Histología. Texto y atlas de Ross, Embriología médica de Langman o Neuroanatomía clínica de Snell, entre d’altres. Les actualitzacions són freqüents i, a més de llibres, s’hi pot trobar més de  6.000 preguntes de múltiple opció amb respostes i enllaços al text dels llibres, més de  130 vídeos i fitxers d’àudio, casos clínics, imatges etc.

ProQuest Ebook Central Academic Complete

https://ebookcentral.proquest.com/lib/uab/home.action

És una base de dades que conté més de 187.000 llibres electrònics multidisciplinars dels principals editors acadèmics, amb accés per a usuaris il·limitats i possibilitat de descàrrega de capítols sense restriccions. El contingut s’actualitza trimestralment i es fan baixes 2 cops l’any.

SpringerProtocols

https://link-springer-com.are.uab.cat/search?facet-content-type=%22Protocol%22

És la base de dades més gran de protocols reproduïbles de laboratori, en Biomedicina i Ciències de la Vida, al voltant dels 60.000. Els investigadors poden accedir pas a pas als protocols de fins a 30 anys. El patrimoni de les sèries de mètodes en biologia molecular i el contingut d’altres recursos de qualitat, assegura als investigadors que, sigui quin sigui el protocol que triïn, serà una tècnica fiable i precisa.

Statista

https://es.statista.com/

És  una base de dades que inclou estadístiques, informes de mercat, infografies, enquestes, etc. sobre un ampli ventall de temàtiques com ara economia i indústria, consum, mitjans de comunicació digitals, lleure i esport.

Thomson Reuters Proview

https://proview-thomsonreuters-com.are.uab.cat/library.html?sponsor=0000125837-IP#/library

Proview és un lector digital global pels llibres de la plataforma Thomson Reuters, dissenyat exclusivament per a la consulta de llibres electrònics per part del professional jurídic i pels usuaris interessats principalment en matèries de dret.  És personalitzable i permet l’usuari navegar fàcilment entre títols, agregar notes, buscar contingut dins d’un document i crear i compartir enllaços de contingut.

GOBI, plataforma de llibres electrònics d’EBSCO

I, finalment, no podem deixar de mencionar GOBI, una plataforma de compra de llibres electrònics, on s’ha formalitzat un dipòsit de diners per tal que les biblioteques puguin fer-hi adquisicions.

Sotsdirectora del Servei de Biblioteques

 

Deixa un comentari