Les biblioteques de la UAB encapçalen novament el rànquing SECABA

Per segon any consecutiu, les biblioteques de la UAB se situen en primera posició entre les biblioteques de les universitats espanyoles segons el Ranking de Bibliotecas Españolas Universitarias (SECABA-Rank 2017) http://secaba.ugr.es/rank/universitarias/index.php/indicadores/ que avalua l’eficiència de les biblioteques del sistema universitari espanyol.

El SECABA-Lab de la Universidad de Granada és el creador d’aquest rànquing que compara l’eficiència de les biblioteques universitàries espanyoles. S’elabora a partir d’uns indicadors de segon nivell amb una metodologia basada en la teoria general de sistemes. http://secaba.ugr.es/rank/universitarias/

La font de dades analitzada pel rànquing és REBIUN, la sectorial de la CRUE que s’ocupa de biblioteques i que publica cada any les Estadisticas de las Bibliotecas Universitarias Españolas . REBIUN està formada per les biblioteques de les 76 universitats de la CRUE (50 de l’àmbit universitari públic i 26 de l’àmbit universitari privat) i el CSIC (Consejo Superior de Investigaciones Científicas).

La metodologia que segueixen es basa en una avaluació amb base quantitativa i empírica, i des d’un enfocament sistèmic. L’ordenació de les biblioteques en el rànquing està en funció del que anomenen “índex de potència del sistema”, que posa en relació els inputs (la potència d’entrada, basada en els pressupostos), amb els outputs (la potència de sortida, basada en la consulta presencial de documents, els préstecs domiciliaris i els documents descarregats de la biblioteca digital pels usuaris).

El Servei de Biblioteques de la UAB ha anat avançant posicions des de les primeres edicions del rànquing i, en els darrers anys, s’ha situat sempre entre els sis primers llocs. L’edició d’enguany, en la qual revalida la primera posició, està basada en dades de l’any 2017.

Servei de Biblioteques

 

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.