1r Dataset al DDD!! \ Besson, Carme

La investigadora Tania Lucía Cobos, doctora egressada del doctorat en comunicació i periodisme, ha estat la primera en publicar un dataset al Dipòsit Digital de Documents de la UAB (DDD). Cada fitxer correspon a notícies capturades de l’agregador de notícies Google News de les edicions de Brasil, Colòmbia, Mèxic i Portugal, que es van utilitzar a la seva tesi doctoral “Medios de comunicación iberoamericanos y agregadores de noticias: análisis a las ediciones de Google News Brasil, Colombia, España, México y Portugal”. En total són més de 5 milions de notícies capturades automàticament per un scraper bot, dissenyat per això, de l’1 de gener al 31 de març de 2015 (hora Espanya peninsular).

Recordeu que a partir d’aquest curs els investigadors de la UAB amb codi ORCID ja podeu publicar les vostres dades finals de recerca, obertes o embargades temporalment, al DDD. Només cal que us identifiqueu amb el NIU i la contrasenya de la UAB, accediu a l’opció ‘Lliura’ de la barra superior i ompliu el formulari. Us proporcionarem un DOI de forma gratuïta. Podeu consultar les característiques del DDD i altres repositoris multidisciplinars per a publicació de dades de recerca en obert a: https://ddd.uab.cat/record/150829.

Esperem que aquesta mesura sigui de molta utilitat per a tots aquells que tingueu en marxa tant projectes europeus d’Horitzó 2020 com del Plan Nacional. Si teniu cap dubte o comentari contacteu amb la vostra biblioteca.

Carme Besson
Biblioteca de Comunicació i Hemeroteca General

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.