JoVE (Journal of Visualized Experiments) / Carles, Àngels

JoVE és la primera revista científica en format vídeo. Va néixer a Cambridge (MA) el 2006 amb l’objectiu de donar resposta a un problema universal: la replicació dels experiments de laboratori. Segons els editors de la revista, enlloc d’avançar cap a nous descobriments s’esmercen molts esforços i recursos tractant de reproduir els experiments d’altres laboratoris, quan és sabut que només d’un 10 al 30% es poden replicar. És per això que es va decidir buscar una solució: filmar els experiments per a poder copsar les subtils i complexes tècniques que hi ha darrera de cada investigació, publicar-les en vídeo i posar-les a l’abast del públic general.

El JoVE inicial ha anat evolucionant i, a més dels investigadors, també ha pensat en la millora de la qualitat científica de la docència; el disseny una base de dades de tècniques essencials de laboratori adreçada als estudiants de grau. Actualment JoVE té dues seccions, JoVE Journal, els articles-vídeo avaluats per experts (peer review) destinats a ajudar la comunitat científica en la seva recerca i la JoVE Science Education dedicada principalment als estudiants i professors.

Des de 2014 la UAB té la subscripció de les seccions Biology, Neuroscience, Medicine, Bioengineering i Immunology and Infection de JoVE Journal i les seccions Basic Biology, Advanced Biology i Psychology de JoVe Science Education. La consulta es pot fer des de qualsevol ordinador connectat a la xarxa UAB o des de casa a través del servei ARE. A més de dels vídeos de les seccions subscrites també es pot accedir a centenars de vídeos gratuïts.

Àngels Carles
Biblioteca de Medicina.

Deixa un comentari

Si us plau, demostra que no ets un robot * Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.