Llibres electrònics de Wageningen Academic / Allué, Vicenç

wageningen-flyer,1Wageningen Academic Publishers es una editorial acadèmica que no ha tingut encara prou impacte com a plataforma d’accés al llibre electrònic, tot i que ofereix uns continguts de qualitat. Els avala la seva llarga trajectòria en l’edició en les àrees de ciències animals, aliments, medi ambient, botànica i polítiques socio-sanitàries.

Els llibres que ofereixen en el seu catàleg corresponen al seu fons amb títols que abarquen des de publicacions de recerca fins llibres de text o de congressos de les seves especialitats.

Els seus canals de distribució són variats, tant per la via d’agregadors, com a través de la seva plataforma d’accés.

Disposen de diferents possibilitats de compra:

a) Fons d’arxiu: titols editats entre 2002-2013 (220 títols)
b) Fons corrent: titols editats del 2014 fins l’actualtiat
c) Fons temàtics: títols que satisfan els investigadors de ciències animals i veterinàries, aliments i salut, socials, i botànica i medi ambient.

Les caractèristiques d’accés al fons de Wageningen es força atractiu ja que permet l’accés perpetu per part de la institució un cop efectuada la compra, compatibilitat amb varis usuaris simultàniament, documents en pdf per captíols, estadístiques d’ús.

Aquests editors permeten oferir continguts en accés obert, tant per articles de revista, com per capítols de llibres, amb llicències creative commons.

Per altra banda, han desenvolupat una eina electrònica per gestionar la publicació de ponències de congressos: OASES (Online Academic Submission and Evaluation System) , que esta oberta als congressos mes rellevants de les seves especialitats.

L’editorial que presentem esta estretament relacionada amb la prestigiosa Life Science University de Wageningen (Holanda), i la seva xarxa d’institucions i centres de recerca vinculats.
Podeu consultar l’oferta dels ebooks disponibles en els seves diferents ofertes cronològiques o temàtiques.

La Biblioteca de Veterinària UAB, amb la participació del Servei de Biblioteques UAB,i del Departament de Ciència Animal i dels Aliments de la UAB, ha adquirit les col·leccions d’aquesta editorial, i te la intenció d’incrementar-les amb les futures novetats que vagin sortint, donada la qualitat reconeguda dels títols ofertats.

L’accés s’ofereix a través del rang d’ips de la xarxa UAB i es poden consultar des de casa mitjançant el sistema ARE d’autenticació. Els titols estan introduits al catàleg de les biblioteques UAB.

Deixa un comentari