Millores dels equipaments i instal·lacions a les Biblioteques de Medicina / Carles, Àngels

48-06-01Gràcies al Pla d’Inversions de les infraestructures programat entre l’Àrea d’Arquitectura i Urbanisme i el Servei de Biblioteques de la UAB per a l’any 2015 s’han pogut fer millores als equipaments de les Biblioteques de Medicina. Així, i per a no interferir en les activitats acadèmiques i d’estudi, la Biblioteca Universitària de Medicina i Infermeria Vall d’Hebron (BUMIVH) va aprofitar el període de vacances de Setmana Santa per a instal·lar endolls a totes les taules de la sala de lectura.

La sorpresa i satisfacció dels estudiants va ser majúscula al tornar de vacances i trobar-se les taules electrificades, cosa que els permet poder treballar amb els seus propis dispositius mòbils o amb els ordinadors portàtils que la Biblioteca els hi deixa en préstec.

48-06-03Si bé a la BUMIVH ja disposava d’alguns endolls, 34 en concret, aquests eren totalment insuficients per als actuals usos que els estudiants fan de la Biblioteca, és per això que es van col·locar capses de quatre endolls al centre i laterals de les taules, el què significa 124 endolls més!!

Per la seva banda la Biblioteca de Medicina de Bellaterra tampoc s’ha quedat enrere. Després dels exàmens del primer quadrimestre les sales de lectura, tant la de la planta 0 com la de la planta 1, van estar parcialment tancades per tal de facilitar la instal·lació de nous endolls, actualment indispensables per a poder treballar amb ordinadors portàtils, tauletes electròniques o qualsevol altre dispositiu mòbil. Els resultat final és l’electrificació de 22 taules amb un total de 132 endolls nous, disposats a la paret o a sota la taula, al mig i als laterals. Les taules que disposen d’endolls s’han etiquetat convenientment.

48-06-02Amb la instal·lació dels endolls es conclou una acció de millora, que en el cas de la Biblioteca de Medicina ja va començar a l’estiu de 2015 amb el canvi d’ubicació de les prestatgeries de llibres que tenia per finalitat la creació de dues zones clarament definides; la col·lecció de llibres i l’espai de treball i estudi. D’aquesta manera, els usuaris que busquen documents a les prestatgeries ho poden fer sense molestar a les persones que estan estudiant.

El moviment de prestatgeries va incloure el traspàs dels documents més antics i menys consultats al dipòsit de llibres de la Biblioteca, facilitant l’accés a la bibliografia més consultada i/o actualitzada. El trasllat dels llibres més antics ha alliberat espai i ha permès eliminar prestatgeries, guanyant espai per a distribuir millor els punts de lectura.

Àngels Carles
Biblioteca de Medicina

Deixa un comentari