Revistes

Les revistes (en paper o digitals) subscrites per les biblioteques UAB les trobareu totes a través del catàleg cercant per matèria. Algunes matèries que us podrien interessar són:

Traducció i interpretació, traductors, traducció literària, traducció automàtica, filologia, català, anglès, japonès, entre d’altres.

Per a més informació de cerca de revistes en el catàleg consulteu l’apartat de revistes del bloc BH de Filologia

Destaquem especialment les revistes on col·labora i edita el Departament de Traducció i Interpretació de la UAB:

Les revistes digitals també podeu trobar-les a través del cercador de revistes de Trobador +, que us ofereix poder fer la cerca per títols o per matèries. En el segon cas heu de triar primer la matèria i després la submatèria:

tobador

La majoria d’aquestes revistes són d’accés corrent (és a dir, que donen accés als darrers números publicats). Depenent del proveïdor, podeu donar-vos d’alta en el servei d’alerta de les publicacions per rebre els sumaris quan apareix un nou número d’una revista determinada. Aquest és el cas, per exemple, de les revistes de la Cambridge University o de la Oxford University.

Per a revistes retrospectives, teniu accés a dos portals, JSTOR i Periodicals Archive Online, que permeten cercar a text complet, de manera que podeu trobar aquells articles que, degut a la seva antiguitat, no estan buidats a cap base de dades.

A més, podeu consultar els repositoris on, entre d’altres materials, trobareu revistes electròniques catalanes:

Igualment, podeu consultar els sumaris de la base de dades de Dialnet. Hi ha una classificació per matèries (on trobem les de filologia, lingüística, etc.) i, dins de cada revista, us podeu donar d’alta en el seu servei d’alerta.

 

Teniu en compte:

El Quiosc, un recull de diaris i revistes d’arreu del món amb especial atenció a Catalunya i la resta d’Espanya.

Les revistes en paper sobre traducció i interpretació i matèries afins es troben a la Sala de Revistes de la Biblioteca d’Humanitats (edifici B, dins de la Facultat de Filosofia i Lletres).

També podeu consultar la guia Com trobar articles de revista.

A més, si esteu interessats en els índexs d’impacte de les revistes podeu consultar: