nov. 17 2016

Col·lecció Martí Gelabertó de mapes antics

Posted in Cartografia, Informacions Cartoteca, Recursos a la xarxa by Marta Gil Mañà |

principaute_de_catalogneLa Cartoteca General acaba d’incorporar al Dipòsit Digital de Documents (DDD) de la UAB la Col·lecció Martí Gelabertó de mapes antics, formada per 181 mapes principalment dels segles XVII-XVIII i que cobreixen majoritàriament les zones de Catalunya, Espanya i puntualment altres indrets del món. En aquesta primera fase podeu trobar al DDD 73 d’aquests documents i en els propers mesos es podrà consultar la col·lecció completa.

Per tal d’oferir-vos una visió ràpida del contingut del fons, hem elaborat unes pàgines web amb les que podreu visualitzar i contextualitzar alguns d’aquests mapes. Les pàgines han estat elaborades amb el programari d’informació geogràfica ArcGis, del qual la UAB disposa d’una llicència de campus i que ens ha semblat una bona manera de combinar la documentació antiga amb les noves tecnologies.

Així, trobareu dos recursos relacionats amb aquest conjunt de mapes: la col·lecció al DDD i les pàgines que us hem preparat per conèixer una mica més el contingut de la Col·lecció Martí Gelabertó de mapes antics. Per a qualsevol comentari o consulta sobre aquest fons, podeu posar-vos en contacte amb la Cartoteca General.

Esperem que sigui del vostre interès.


This entry was posted on Dijous, 17 novembre, 2016 at 11:51 and is filed under Cartografia, Informacions Cartoteca, Recursos a la xarxa. You can follow any responses to this entry through the feed. Both comments and pings are currently closed.

Els comentaris estan tancats.