Jul 10 2017

Final del bloc d’Educació

Posted in Informacions Biblioteca per Irma Martorell|

Aquest bloc s’acomiada dels seus seguidors. Consulteu, a partir d’ara, la Guia temàtica d’educació .


Aquesta guia temàtica, juntament amb la resta, té els següents objectius:

  • Facilitar l’accés als documents sobre educació, en els seus diferents formats (monografies, revistes, bases de dades, etc.) que formen part de la Biblioteca d’Humanitats.
  • Integrar i facilitar l’accés a tota mena de recursos digitals rellevants i de qualitat del Servei de Biblioteques de la UAB, seleccionats en relació amb les necessitats docents.
  • Adaptar els continguts d’aquest blog a les noves prestacions de la pàgina web, el catàleg, l’eina de descoberta…

Les guies temàtiques es troben a la nova web del Servei de Biblioteques.


Comentaris tancats a Final del bloc d’Educació

Jul 06 2017

IV Congrés Internacional d’Etnografia i Educació (CIEYE)

Posted in Educació, General per Irma Martorell|

Organitza: Grup de recerca EMIGRA de la Universitat Autònoma de Barcelona (grup de recerca en Migracions, Educació i Infància). Dates i lloc: d’11 a 14 de juliol, a Bellaterra ( Campus universitari, Edifici G de la Facultat de Ciències de l’Educació -Pl. del Coneixement-). Lema: La educación, la diversidad y la desigualdad en el mundo global del siglo XXI. Inscripció: oberta. Més informació: web de les jornades. I notícia a la web del Departament de Pedagogia Sistemàtica i Social.

A les biblioteques de la UAB trobareu documents relacionats amb aquesta notícia a partir de la consulta per encapçalament de matèria: “Antropologia educativa” i també “Educació intercultural

Imatge i informació extretes de la web de les jornades.


Comentaris tancats a IV Congrés Internacional d’Etnografia i Educació (CIEYE)

Jun 30 2017

8es. Jornades d’Artteràpia en Educació, Salut i Comunitat

Posted in Educació artística, General per Irma Martorell|

Organitza: Grefart Artteràpia (constituït el 2004 com a Grup de Recerca, Formació i Atenció en Artteràpia i com Associació Professional d’Artterapeutes). Data i lloc: 7 i 8 de juliol, a Barcelona ( Centre Cívic Barceloneta, vegeu aquí). Inscripció: oberta. Més informació: web de les jornades. I notícia a la web del Consorci d’Educació de Barcelona.

A les biblioteques de la UAB trobareu documents relacionats amb aquesta notícia a partir de la consulta per encapçalament de matèria: “Teràpia artística” (la mateixa consulta, al catàleg col·lectiu de les universitats catalanes, aquí).

Imatge i informació extretes de la web de les jornades.


Comentaris tancats a 8es. Jornades d’Artteràpia en Educació, Salut i Comunitat

Jun 22 2017

Fòrum Internacional d’Educació i Tecnologia FIETxs2017

Posted in Educació, General per Irma Martorell|

Organitza -entre altres-: Equip de Desenvolupament Organ160707ForumIntEducacioITecnolitzacional -EDO-  de la Universitat Autònoma de Barcelona. Data, hora i lloc: 27 de juny, de 8.30 a 20h a Bellaterra ( Facultat de Ciències de la Comunicació de la Universitat Autònoma de Barcelona).Lema: Les tecnologies digitals en els nous escenaris d’aprenentatge. Inscripció: oberta. Més informació: web del Fòrum, i notícia a la web de la UAB.

Imatge i informació extretes de la web del Fòrum.


Comentaris tancats a Fòrum Internacional d’Educació i Tecnologia FIETxs2017

Jun 20 2017

TIC i joves: reflexions i reptes per al treball educatiu

Posted in Educació, Educació científica per Irma Martorell|
“Estat de la qüestió sobre joves i TIC, a partir d’una visió inclusiva, que dona a conèixer la relació dels joves i adolescents amb les noves tecnologies i l’ús i el consum què en fan. Conté un seguit de recomanacions per orientar les intervencions públiques i els professionals que duen a terme actuacions en l’àmbit de la joventut.

Fernández-Planells, Ariadna; Masanet, María José; Figueras-Maz, Mònica.
Barcelona: Generalitat de Catalunya, Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, 2016. 68 p. (Aportacions; 54)”

Al catàleg de les biblioteques trobareu documents relacionats amb aquesta matèria a partir de la consulta per paraula clau: d:((innovacions tecnologiques) or internet) and d:(adolescents or joves)

Text i imatge de la notícia del Butlletí DIXIT Juny 2017 #172 . Es pot consultar en línia.

 


Comentaris tancats a TIC i joves: reflexions i reptes per al treball educatiu

Jun 08 2017

X(p)rimenta premia els millors vídeos d’experiments originals fets per joves

Posted in Educació científica per Irma Martorell|

El Jurat de la iniciativa X(p)rimenta 2017 ha distingit enguany 12 vídeos d’experiments científics originals sobre temes ben diversos: l’ús de galetes sucades amb llet per comprendre els plegaments geològics; la construcció d’una antena parabòlica per a gravar el cant dels ocells; el disseny d’una mà hidràulica casolana; o d’una petita piscina on observar com les ones creen interferències…  Tot plegat es tracta de vídeos d’experiments fets per nens i joves i que poden servir d’exemple per a la realització d’experiències similars.

Al catàleg de la UAB trobareu també documents relacionats amb aquesta notícia a partir de la consulta per l’encapçalament de matèria “Ciència — Ensenyament” en general, i en concret: “Ciència–Ensenyament audiovisual” i “Ciència — Experiments” i “Ciència — Experiències per a infants

Imatge i notícia del butlletí de Recerca en Acció


Comentaris tancats a X(p)rimenta premia els millors vídeos d’experiments originals fets per joves

Mai 31 2017

Guia amb recursos d’informació sobre Educació social

Posted in Educació social per Irma Martorell|

El Centre de Documentació de Serveis Socials DIXIT ha publicat una Guia bàsica d’informació i recursos documentals sobre l’educació social a Catalunya  (pdf de 31 pàgines).

Inclou un apartat de definicions d’educació social, estudis a Catalunya, col·legis professionals, premis i jornades, recursos, centres de documentació especialitzats, bases de dades i documentació de referència.

Al catàleg de la UAB trobareu també documents relacionats amb aquesta notícia a partir de la consulta per l’encapçalament de matèria “Educació social” i “Educadors socials“.

Text i imatge de la notícia del Butlletí DIXIT Maig 2017 #171 


Comentaris tancats a Guia amb recursos d’informació sobre Educació social

Mai 29 2017

VI Mostra d’Espais didàctics per a treballar les ciències experimentals a les aules d’educació infantil

Posted in Educació científica per Irma Martorell|

La jornada  es desenvolupa en el marc de l’assignatura Didàctica del Coneixement del Medi Natural Social II, de 3r curs del Grau d’Educació Infantil de la UAB, i està coordinada per les professores Genina Calafell i Neus Banqué, del Departament de la Matemàtica i de les Ciències Experimentals de la Facultat de Ciències de l’Educació.

Tindrà lloc avui, 29 de maig, de 16.30 a 18.30 hores, a la Plaça de les Oliveres, de la Facultat de Ciències de l’Educació.

Al catàleg de la UAB trobareu també documents relacionats amb aquesta notícia a partir de la consulta per l’encapçalament de matèria “Ciència — Ensenyament primari“, “Ciències naturals — Ensenyament primari” i també, per recuperar llibres de text: “Ciència — Ensenyament primari — Llibres de text” i “Ciències naturals — Ensenyament primari — Llibres de text“.

Text i imatge de la notícia a la web de la UAB.

 


Comentaris tancats a VI Mostra d’Espais didàctics per a treballar les ciències experimentals a les aules d’educació infantil

Next »