maig 17 2018

Guia temàtica TIEAO

Posted in Canvis al blog by F. Xavier Beltrán Montosa|

Aquest blog ja no s’actualitza.

 

Consulteu la Guia temàtica de Traducció, Interpretació i Àsia Oriental per accedir a la biblioteca digital, recursos, enllaços…

 

 

 

 


Comentaris tancats a Guia temàtica TIEAO

abr. 06 2017

Tradició i contemporaneïtat xineses

Posted in Conferències by F. Xavier Beltrán Montosa|

A partir del dia 24 d’abril, tindrà lloc un cicle de tres conferències sobre llengua, literatura i cultura de la Xina clàssica amb l’objectiu de, d’una banda, acostar el públic als textos de la tradició xinesa i, per un altra, sensibilitzar-lo sobre la importància i rellevància d’aquests textos per entendre la Xina contemporània.

Les conferències impartides per sinòlegs nacionals i internacionals se centraran en la literatura humorística a la Xina imperial (Giulia Baccini, Universitat Ca’ Foscari, Venècia), en la traducció de literatura clàssica (Anne-Hélène Suárez Girard) i en l’evolució dels estudis dels textos clàssics a Occident (Antonio Paoliello, UAB).

El cicle de conferències, organitzat per la Fundació Institut Confuci de Barcelona i la Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona (FTI), estarà obert a qualsevol persona interessada, amb o sense coneixements de llengua xinesa clàssica o moderna.

Programa:

  • 24 d’abril, 12.30 h, aula Carles Riba (004-UAB) – Collections of jokes in pre-modern China – A Forest of Laughter. Giulia Baccini, Universitat Ca’ Foscari de Venècia.
  • 27 d’abril, 10.00 h, aula Bonaventura Vallespinosa / Joan Oliver (207-UAB) – Textos de la China clásica en Occidente: Sinología y Traducción. Anne-Hélène Suárez Girard, sinòloga i traductora.
  • 4 de maig, 12.00 h, aula Carles Riba (004-UAB)- La evolución de los estudios sinológicos en Europa: pasado y presente. Antonio Paoliello, Universitat Autònoma de Barcelona.

Les conferències es tindran a la Facultat de Traducció i Interpretació de la Universitat Autònoma de Barcelona en anglès i castellà. Per a més informacions i per a inscripcions, podeu enviar un correu electrònic a: antonio.paoliello@uab.cat.


Comentaris tancats a Tradició i contemporaneïtat xineses

març 14 2017

Novetats en e-books

Posted in Informacions Biblioteca by F. Xavier Beltrán Montosa|

c0nfc0twgaqc_jqAquests dies han arribat novetats interessants en llibres electrònics:

Podeu trobar-los tots al catàleg


Comentaris tancats a Novetats en e-books

març 10 2017

JOINT STUDENT SEMINAR: Kobe University

Posted in Conferències by F. Xavier Beltrán Montosa|

kobeDilluns 13 de març té lloc JOINT STUDENT SEMINAR: Kobe University – Universitat Autònoma de Barcelona, a partir de les 11h a l’Aula 2 de la Facultat de Traducció i Interpretació UAB.

  • A Comparative Study between Japanese and Spanish Gastronomy
  • What is the Real Japanese Food?
  • How to Harmonize the ‘Multiculturalization’ and ‘the Protection of National Cultures’? A Case of European Union Trade Policy toward Audiovisual Services
  • Homosexual Identities in Contemporary Japan and Spain
  • The Rise of the Manga Culture in Spain, 2012-2017

 

Imatge extreta del cartell


Comentaris tancats a JOINT STUDENT SEMINAR: Kobe University

març 09 2017

Nova Associació d’Estudis de l’Àsia Oriental

Posted in Formació by F. Xavier Beltrán Montosa|

aeeao0Especialistes de la UAB i altres institucions acadèmiques han impulsat la creació de l’Associació Espanyola d’Estudis de l’Àsia Oriental, que fomentarà la recerca i la divulgació del coneixement sobre les societats i les cultures de països com la Xina, el Japó o Corea.

El 15 de març, la seu de Casa Àsia, a Barcelona, acollirà l’acte de presentació de l’Associació Espanyola d’Estudis de l’Àsia Oriental (AEEAO), que està presidida per Sara Rovira, professora del Departament de Traducció i d’Interpretació i d’Estudis de l’Àsia Oriental de la UAB. Tindrà lloc a les 19 h i hi intervindran, a més de Rovira, els professors de la UAB Helena Casas i Blai Guarné, i la professora de la UOC Anna Busquets.

L’objectiu de la nova associació és fomentar l’estudi i la recerca a Espanya sobre les societats i les cultures d’Àsia oriental (fonamentalment la Xina, el Japó i Corea), així com apropar el coneixement en aquest àmbit al conjunt de la societat espanyola. Es dedicarà a l’organització d’iniciatives de recerca i d’activitats i trobades com ara el Fòrum Espanyol de Recerca Asia Pacífic (FEIAP), la propera edició del qual, tindrà lloc a Màlaga el 2018. Es vol també elaborar publicacions especialitzades i materials audiovisuals relacionades amb l’Àsia oriental.

Aquesta serà la primera presentació de l’Associació, que serà donada a conèixer també a sengles actes a Madrid (26 d’abril), Granada, Màlaga i Sevilla. A més, l’associació està activa a les xarxes socials, tant a Twitter (@esAsiaOriental) com a Facebook (esAsiaOriental).

Més informació: Asociación Española de Estudios de Asia Oriental


Comentaris tancats a Nova Associació d’Estudis de l’Àsia Oriental

març 06 2017

Interacciones entre la sociedad y la naturaleza en Japón

Posted in Conferències by F. Xavier Beltrán Montosa|

imagenwebDijous 9 de març té lloc la Jornada acadèmica “Interacciones entre la sociedad y la naturaleza en Japón” a partir de les 11h a l’Aula 4 de la Facultat de Traducció i Interpretació UAB.

Lejos de formularse como entidades mutuamente excluyentes, sociedad y naturaleza constituyen en sus interacciones un fértil campo de reflexión sobre la experiencia estética, espiritual e identitaria japonesa. Su articulación histórica ha dado lugar a imaginarios culturales específicos en los que la reificación de lo natural convive ambivalentemente con los imperativos sociales de cada época. ¿Cómo se representan estas interacciones? ¿qué percepciones e imágenes han cristalizado en su conformación? y en definitiva ¿cómo se conciben las relaciones entre la sociedad y la naturaleza en Japón? son algunas de las cuestiones que, desde la antropología, la historia del arte y del pensamiento, la literatura, las industrias culturales y la economía, abordarán los ponentes en una jornada académica que desarrolla el proyecto editorial de la Biblioteca de Estudios Japoneses y los Estudios Japoneses.

Més informació i programa al web de la Japan Foundation


Comentaris tancats a Interacciones entre la sociedad y la naturaleza en Japón

febr. 28 2017

Col·lecció “Fons Ribes Daura. Documents japonesos S. XIX/XX”

Posted in Publicacions by F. Xavier Beltrán Montosa|

clr_fonsrdclr-470x260El Centre de Lectura de Reus ha incorporat a la Memòria Digital de Catalunya (MDC) el Fons Ribes Daura. Documents japonesos S. XIX/XX.

Es tracta d’una col·lecció de 29 llibres japonesos publicats a finals del S.XIX i principis del S.XX, procedents de la donació de Joan Ribes Daura, fundador i soci de la botiga tèxtil Ribes & Casals, l’any 1972.

Aquest fons inclou els primers textos acadèmics sobre la història de l’art japonès, acompanyats de fototípies i gravats de primera qualitat. L’origen d’aquests documents són dues editorials de Tòquio, The Kokka Publishing Company i Shimbi Shoin, que s’inscriuen en el marc nacionalista japonès. El conjunt d’aquest fons representa un exemple excepcional de literatura artística japonesa.

Aquesta col·lecció es trobarà també properament catalogada al CCUC i formarà part de l’scope de col·leccions especials.


Comentaris tancats a Col·lecció “Fons Ribes Daura. Documents japonesos S. XIX/XX”

febr. 08 2017

España-China, las dificultades de un reconocimiento

Posted in Conferències by F. Xavier Beltrán Montosa|

xinafrancoDijous 16 de febrer, a les 13h, se celebrarà la conferència «España-China, las dificultades de un reconocimiento (1973) y percepciones hispano-chinas hasta la actualidad» a l’aula 002 de la Facultat de Traducció i Interpretació, per Rafael Martín Rodríguez, Universidad Autónoma de Madrid / Fudan University, Shanghai.

¿Cómo se gestó el año 1973 el establecimiento de relaciones diplomáticas entre el régimen franquista declarado explícitamente anticomunista y la República Popular China en plena campaña de la Revolución Cultural de un radicalismo utópico igualitario? ¿Cómo afectó este reconocimiento entre Estados ideológicamente enfrentados durante la Guerra Fría a las percepciones hispano-chinas del momento y cómo han evolucionado hasta la actualidad? El investigador y profesor de la Universidad de Fudan, Dr. Rafael Martínez Rodríguez, analizará las dificultades de este encuentro.

Aquesta conferència, organitzada per InterAsia, s’emmarca dins el Seminari Permanent d’Investigació i Doctorat – Tribuna d’Àsia Oriental.

 

Us hi esperem

 

Imatge extreta del cartell del seminari

 


Comentaris tancats a España-China, las dificultades de un reconocimiento

Next »