juny 17 2015

Gabriel Casas al MNAC

Posted in Fotografia per Ana Escañuela Barradas |

Fons 1-5Tenim tot l’estiu per anar a visitar l’exposició que el MNAC dedica a Gabriel Casas. Casas va ser un dels fotògrafs més importants del període d’entreguerres a nostre país. També va ser un dels primers en adoptar el llenguatge fotogràfic de la Nova Visió. Aquest moviment artístic nascut a Alemanya va suposar una autèntica revolució en el camp de la fotografia: contrastos de llum, plànols picats i contrapicats, enquadraments sorprenents, fotomuntatges…

Aquesta exposició reuneix 120 imatges i està centrada en el període que va des de la inauguració de l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929, fins al final de la Guerra Civil espanyola, el 1939.

Gabriel Casas. Fotografia, informació i modernitat, 1929-1939 es pot visitar fins el 30 d’agost.

A la imatge, Dia del llibre, 1932 (Arxiu Nacional de Catalunya), que forma part de l’exposició.

A la Biblioteca d’Humanitats trobareu bibliografia sobre Fotografia artística


This entry was posted on Dimecres, 17 juny, 2015 at 17:30 and is filed under Fotografia. You can follow any responses to this entry through the feed. Both comments and pings are currently closed.

Els comentaris estan tancats.