Revistes

Les revistes (en paper o digitals) subscrites per les biblioteques UAB les trobareu totes a través del catàleg cercant per matèria. Haureu de posar el nom de la matèria seguit de la paraula “revistes”. Algunes matèries que us podrien interessar són:

Antropologia ; Etnologia

Etnolingüística ; Indumentària ; Usos i costums ; Família ; Matrimoni ; Sexualitat ; Aliments ; Mort ; Etiqueta ; Feminisme ; Folklore


Destaquem especialment tres revistes on col·labora el Departament d’Antropologia Social i Cultural de la UAB:

Perifèria ; REDES ; Treballs d’arqueologia

màscaraLes revistes digitals també podeu trobar-les a través del buscador de revistes, que us ofereix poder fer la cerca per títols o per matèries. En el segon cas heu de triar primer la matèria i després la submatèria:

MATÈRIA Ciències Socials
SUBMATÈRIES Antropologia
Estudis de gènere
***
MATÈRIA Art i humanitats
SUBMATÈRIES Arquitectura i arts decoratives
Arts interpretatives, viatges i oci
Drets humans, estudis sobre les dones
Moda i entreteniment
Societat i cultura

 

La majoria d’aquestes revistes són d’accés corrent (és a dir, que donen accés als darrers números publicats). Depenent del proveïdor, podeu donar-vos d’alta en el servei d’alerta de les publicacions per rebre els sumaris quan apareix un nou número d’una revista determinada. Aquest és el cas, per exemple, de les revistes de la Cambridge University o de la Oxford University.

Per a revistes retrospectives, teniu accés a dos portals, JSTOR i Periodicals Archive Online, que permeten cercar a text complet, de manera que podeu trobar aquells articles que, degut a la seva antiguitat, no estan buidats a cap base de dades.

màscaraA més, podeu consultar els repositoris on, entre d’altres materials, trobareu revistes electròniques catalanes:

Igualment, podeu consultar els sumaris de la base de dades de Dialnet. Hi ha una classificació per matèries (on trobem les d’antropologia) i, dins de cada revista, us podeu donar d’alta en el seu servei d’alerta.

 

Teniu en compte:

El Quiosc, un recull de diaris i revistes d’arreu del món amb especial atenció a Catalunya i la resta d’Espanya.

Les revistes en paper sobre antropologia, etnologia i matèries afins es troben a la Sala de Revistes de la Biblioteca d’Humanitats (edifici B, dins de la Facultat de Filosofia i Lletres).

També podeu consultar la guia Com trobar articles de revista.

A més, si esteu interessats en els índexs d’impacte de les revistes podeu consultar:

  • Indicadors d’impacte de revistes: Guia dels diferents indicadors d’impacte de revistes i altres indicadors bibliomètrics i de qualitat en les publicacions.
  • SAAR: web de suport a l’acreditació i avaluació de la recerca. Amb aquest web podeu identificar i accedir als recursos on trobar la informació necessària per a omplir els formularis per les acreditacions, sexennis i trams de recerca d’ANECA, AQU i  CNEAI, a més d’altres eines interessants sobre producció científica.
  • Factors d’impacte de les revistes científiques: recull d’eines bibliomètriques i d’avaluació de les publicacions elaborat per FECYT, el Ministeri d’Educació i la UAB.