Aquest és el document de suport de la classe d’avui: 1. Primera classe oct21 Atenció a tots els recursos!

El Carácter – marcelapr

Com diríeu que estan aquestes persones?

La primera tasca del curs és fer una presentació aprofundida d’una companya i posar-li un sobrenom, per coneixe’ns i saber-nos expressar millor. La teniu explicada en aquest document: 1. Aprenem plegades.

Si us ve de gust, podeu mirar un vídeo d’un conte en què els sobrenoms són importants: El banquet imaginari. Aquí hi teniu la guia didàctica per si un dia voleu treballar aquest conte amb els vostres alumnes (pàg. 39-57).

Els nostres noms són importants: aquí podeu descobrir què significa el vostre.

Durant aquesta setmana heu de fer les següents activitats:

  • Fer una presentació completa de la vostra companya, comptant-hi la seva biografia lingüística i el seu estil d’aprenentatge. La presentació ha de ser un comentari a aquesta entrada del blog. Atenció! Els comentaris no es publiquen fins que jo els he revisat. Els heu d’escriure primer en un document, repassar-los, enviar-los com a comentari i conservar el document per si hi ha problemes tècnics.
  • Fer aquest exercici: Activitat de lèxic. Qui té un amic té un tresor. Aquí hi teniu les solucions.
  • Crear un exercici semblant. Cal buscar per internet un text interessant per a vosaltres que inclogui almenys tres paraules o expressions de les que apareixen aquí. N’hi podeu posar alguna altra que sabeu que resulta difícil per a les vostres companyes. En principi, el text ha de tenir entre 300 i 1000 paraules. Me l’heu d’enviar per correu electrònic dilluns a les 7 del vespre com a màxim.
  • Fer algun dels exercicis proposat per les companyes (es publicaran abans de la classe següent).