QUI SOM

Barris i Innovaci贸 茅s una l铆nia de recerca desenvolupada des de聽l鈥Institut de Govern i Pol铆tiques P煤bliques聽(IGOP-UAB) a partir de l鈥檃ny 2013 amb l鈥檌nici del projecte d鈥檌nvestigaci贸聽Barris i Crisi. A partir d鈥檃quella recerca s鈥檋an desplegat altres projectes que han anat donant continu茂tat en l鈥檃n脿lisi de les pr脿ctiques d鈥檌nnovaci贸 social a Catalunya聽i l鈥檈studi dels聽impactes de la crisi en les din脿miques de desigualtat social i espacial a les ciutats.

 

EQUIP

Ismael Blanco

Doctor en Ci猫ncia Pol铆tica per la Universitat Aut貌noma de Barcelona. Investigador a l鈥橧GOP i professor agregat al Departament de Ci猫ncia Pol铆tica i Dret P煤blic de la UAB. Com a investigador Ramon y Cajal ha estat vinculat al Departament de Ci猫ncies Pol铆tiques i Socials de la Universitat Pompeu Fabra. Ha estat investigador Beatriu de Pin贸s en el Departament de Pol铆tiques P煤bliques de la De Montfort University (Reino Unido), i investigador visitant a la Universitat Federal de Minas Gerais i la Fundaci贸 Joao Pinheiro (Brasil). 脡s membre del grup d鈥檌nvestigaci贸 Urban Governance, Commons, Internet and Social Innovation (URGOCIS) de l鈥橧GOP. Les seves investigacions actuals es centren en els impactes socioespaciales de la crisi en les ciutats i en les formes emergents de participaci贸 i聽de governan莽a en aquest context. 脡s membre del consorci d鈥檌nvestigaci贸聽Collaborative Governance Under Austerity: An Eight-Case Comparison, finan莽at pel Economic and Social Research Council (Regne Unit) i dirigit pel Prof. Jonathan Davies.

Contacte:聽ismael.blanco(at)uab.cat
Web:https://uab.academia.edu/ismaelblanco
Xarxes socials:聽@Iblancof


Helena Cruz

Doctora en Geografia per la Universitat Aut貌noma de Barcelona i M脿ster en Gesti贸 Urbana per la Erasmus Universiteit Rotterdam. Actualment, 茅s investigadora a l鈥橧GOP i a l鈥橧ERMB i docent a l鈥橢scola Universit脿ria de Turisme Mediterrani (centre adscrit a la Universitat de Girona). Anteriorment, ha estat investigadora postdoctoral en el Departament de Geografia de la UAB i investigadora convidada a la University of California Los Angeles (EUA), l鈥橧stituto Universitario di Architettura di Venezia (It脿lia), la National University of Ireland Maynooth (Irlanda) i la Universit脿 Ca鈥橣oscari (It脿lia). Especialitzada en l鈥檕rdenaci贸 i planificaci贸 del territori, els seus 脿mbits d鈥檌nter猫s s贸n la governan莽a i la participaci贸 ciutadana en les pol铆tiques urbanes, la conflictivitat territorial en la planificaci贸 urbana, i les formes d鈥檈mpoderament en la gesti贸 de l鈥檈spai p煤blic. Forma part dels grups de recerca URGOCIS (IGOP-UAB) i Espais Cr铆tics (UB).

Contacte:聽helena.cruz(at)uab.cat
Web:https://uab.academia.edu/HelenaCruz
Xarxes socials:聽@hel_cruz


Rub茅n Mart铆nez

Llicenciat en Belles Arts (UB) i M脿ster en Ci猫ncies Pol铆tiques i Transformaci贸 Social per la Universitat Aut貌noma de Barcelona. Actualment, est脿 fent el doctorat a l鈥橧GOP, on 茅s investigador FPI vinculat al projecte TRANSGOB. La seva recerca es centra en l鈥檃n脿lisi de les pol铆tiques p煤bliques que fomentin la innovaci贸 social i la seva articulaci贸 amb els processos i els canvis en les relacions socials de poder basades en la comunitat.

Contacte:聽ruben.martinez.moreno(at)uab.cat
Web:聽 https://leyseca.net/
Xarxes socials:聽@RubenMartinez


Oriol Nel路lo

Oriol Nel路lo (Barcelona, 1957) 茅s ge貌graf especialitzat en estudis urbans i ordenaci贸 del territori, temes sobre els que ha publicat un bon nombre de llibres i articles cient铆fics. Format a la Universitat Aut貌noma de Barcelona (Doctor en Geografia) i a la Johns Hopkins University (Mestratge en Afers Internacionals), ha estat director de l鈥橧nstitut d鈥橢studis Metropolitans de Barcelona (1988-1999), Diputat al Parlament de Catalunya (1999-2003) i Secretari per a la Planificaci贸 Territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya (2003-2011).
Actualment, 茅s membre numerari de l鈥橧nstitut d鈥橢studis Catalans i professor de la Universitat Aut貌noma de Barcelona, on es reincorpor脿 l鈥檃ny 2011 per impartir des del Departament de Geografia ensenyaments de聽grau,聽postgrau聽i聽doctorat. En els darrers anys, ha estat aix铆 mateix professor convidat a la School of Environment and Development, Manchester, a l鈥橧stituto Universitario di Architettura di Venezia i al Dipartimento di Architettura de la Universit脿 di Sassari, aix铆 com聽conferenciant聽a universitats de Brasil, Espanya, It脿lia, Gran Bretanya, M猫xic, Portugal i Xile.

Contacte:聽oriol.nello(at)uab.cat
Web:聽https://oriolnello.blogspot.com.es/


Altres col路laboradors/es:

Charlotte Fern谩ndez
Aina Gom脿
Gerald Kogler
Yuni Salazar
N煤ria Velasco
Nicol谩s Barbieri
Iv谩n Bitri脿
Quim Brugu茅
Andreu Camprub铆
Carles Donat
Javier Garc铆a
Eduard Jim茅nez
Ernesto Morales
Marc Par茅s
脫scar Rebollo
Nat脿lia Rossetti
Valerie Vilacha