Sobre ARAG

El Grup de recerca d’Agricultura, Ramaderia i Alimentació en la Globalització uneix a investigadors/es de diverses institucions acadèmiques i entitats socials per analitzar de manera sistemàtica i multidisciplinar els models socioeconòmics i polítiques públiques relacionades amb la producció d’aliments (agrícola, ramadera i pesquera), des de les seves arrels, fins a les conseqüències ambientals, socials i sanitàries, passant per el seu comerç, distribució i consum, així com les alternatives existents.

El grup està format per personal investigador i docent de diferents disciplines acadèmiques (Ciències Ambientals, Sociologia, Veterinària, Ciències Econòmiques, Geografia, Ciències de l’Educació, Ciències Polítiques, etc.).

L’objectiu final és obtenir informació de valor científic a la vegada que d’interès per a la societat en general, i en particular per a les organitzacions camperoles, grups de consumidors/es, moviments socials i ONG´s, i resta d’agents implicats en el desenvolupament rural i la cadena agroalimentària.

Amb les seves activitats, l’ARAG pretén generar propostes que facin possible assolir una alimentació quantitativament i qualitativa adequada i suficient, i els recursos necessaris per a produir-la tenint en compte les tradicions culturals de cada població i que garanteixi una vida psíquica i física satisfactòria, socialment digna i respectuosa amb el medi ambient.

Actualment l’ARAG està coordinat pel professor Xavier Such (Departament de Ciència Animal i dels Aliments).

2 respostes a Sobre ARAG

 1. Marina diu:

  Hola!

  sóc estudiant de la uab i m’he estat mirant el blog. M’interessa molt la recerca en aquest tema i m’agradaria saber si encara esteu actius com a grup d’investigació perquè he vist tant en les publicacions com en els cursos que no modifiqueu el blog des del 2014. Moltes gràcies

  • Pep diu:

   Benvolguda Marina,
   Tens raó, el blog el tenim una mica abandonat (de moment), però el grup encara existeix.
   Ara mateix estem organitzant una sèrie de seminaris per a discutir el concepte de ‘Sobirania Alimentària’ en diferents Facultats de la UAB.
   El pròxim és el dimecres 29 d’abril, de 15-17h, a la Facultat de CCPP i Sociologia (aula 6).
   Està previst fer-ne també a les Facultats de Ciències, de Lletres (a Geografia) i d’Educació. Intentarem posar-ho al blog a mesura que es vagin concretant (entre abril i maig).
   Estàs convidada a assistir-hi si t’interessa el tema.

   Per si fos del teu interès, aprofito també per a informar-te que, juntament amb l’IGOP i l’ICTA, hem organitzat un postgrau sobre Dinamització Local Agroecològica (en breu tindrem una nova web, de moment pots veure de què va a l’antic blog: https://blogs.uab.cat/dlae/ )

   salutacions
   Pep

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.