Seminari ARAG – 29 de novembre 2017

El proper seminari ARAG-UAB tractarà sobre:

‘L’Agricultura Social a Catalunya: Desenvolupament local i ocupació per a col·lectius en risc d’exclusió social’

A càrrec de:

Natàlia Valldeperas (Departament de Geografia UAB)

Antoni Tulla (Departament de Geografia UAB)

Marc Riera (Fundació del Món Rural)

Dimecres 29 de novembre de 2017, a les 12:30h

Sala de Juntes de la Facultat de Ciències Polítiques i Sociologia (B3Bis-121)

A l’acte es presentarà el llibre ‘Agricultura Social a Catalunya‘, una anàlisi i interpretació de les iniciatives d’agricultura social que s’estan desenvolupant actualment a Catalunya. El llibre és producte de dues recerques consecutives financades pel Programa Recercaixa (2011ACUP00023 i 2014ACUP029), realitzades pel grup de recerca en Agricultura Social del Dpt. de Geografia de la UAB, que han permet obtenir dades de primera mà sobre una realitat emergent al nostre país, amb particular força des de la darrera Gran Depressió.

L’Agricultura Social (AS) es defineix com un procés d’inclusió social i empoderament de col·lectius en risc d’exclusió social a través de l’ocupació en activitats agràries, que permeten connectar a l’individu amb la naturalesa, l’origen del producte, el cicle de vida dels organismes vius i amb els beneficis dels processos de manipulació manual.

L’AS és una activitat que afegeix nous significats a la pràctica agrícola més enllà de les qüestions productives, proporcionant-li una funció social concreta amb l’objectiu d’augmentar la qualitat de vida de les persones en risc d’exclusió social. Els processos d’inclusió d’aquests col·lectius a través de l’AS es basen en la creació de llocs de treball, d’educació i formació, de teràpia i/o d’acció comunitària, que sovint van acompanyats d’un conjunt de mesures terapèutiques, d’inserció laboral i/o de suport psicològic o sanitari per garantir els beneficis del projecte sobre les persones usuàries.

Es tracta, en definitiva, d’una perspectiva alternativa per a observar i entendre l’agricultura en el nostre context socioeconòmic amb força repercusions per al disseny de polítiques públiques urbanes i territorials.

El llibre ‘Agricultura Social a Catalunya‘ ha estat mereixedor del II Premi d’Assaig de la Fundació del Món Rural, i ha estat editat per Cossetània Edicions.

Entrada lliure. No cal inscripció prèvia. Podeu descarregar el cartell aquí: Conferència Agricultura Social – ARAG & Minor DSCG

L’acte s’ha organitzat en col·laboració amb el Minor de Desenvolupament Sostenible i Ciutadania Global de la UAB.

 

Aquesta entrada ha esta publicada en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.