Hola a tothom!

Em dic Antoni Maroto i em vaig llicenciar en Traducció i Interpretació per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) l’any 2010.

Fa poc vaig assabentar-me dels avantatges de ser antic alumne i un n’és la possibilitat d’escriure un blog al domini uab.cat. Com que ja fa temps que escric en anglès al meu web i en castellà a Medium, he decidit que faré servir aquest blog per a escriure en català.

Una cosa que potser ja haureu detectat és que encara faig servir el sistema de diacrítics fabrià. Com ja sabreu, l’Institut d’Estudis Catalans (IEC) va modificar les normes ortogràfiques de la llengua catalana l’any 2016 i un dels canvis més significatius va ser la reducció dels accents diacrítics.

Tot i que reconec l’IEC com a l’organisme responsable de l’establiment de la normativa lingüística arreu dels territoris de parla catalana, en aquesta ocasió hi ha una discrepància que m’impedeix aplicar aquests canvis, ja que trobo que el sistema de diacrítics fabrià és més adient a l’hora d’evitar ambigüitats.

Professionalment, em dedico a la traducció des de l’any 2004 i treballo com a autònom des que vaig llicenciar-me. En 2016 vaig dir adéu a la meva llar a Badia del Vallès per a anar a viure als Estats Units. Des de llavors m’he especialitzat en medicina. Els meus camps d’interès inclouen els productes biològics, farmacèutics i sanitaris.

Com a especialista en comunicació mèdica, el meu objectiu és garantir l’accessibilitat, la claredat i la inclusivitat de la informació destinada a clients, empreses, pacients i professionals del sector sanitari.

En l’actualitat, sóc ciutadà dels EUA i resideixo a Salt Lake City (Utah), però no oblidaré mai les meves arrels catalanes. Tot i que aquí treballo majoritàriament amb les llengües anglesa i castellana, estic disponible per a col·laborar amb projectes de redacció i traducció en llengua catalana.

PENSA-HI:

Amb mi, et podries estalviar temps perquè, a l'hora d'anar a casa a Catalunya, jo encara tindria tot el dia per a treballar en encàrrecs i tenir-los enllestits l'endemà gràcies a la diferència horària.

Si vols posar-te en contacte amb mi, envia’m un e-mail.

Ens llegim!